Yayınlanma Tarihi: 07 Nisan 2016 Perşembe

Rektörümüz MÜSİAD Çorum Şubesinde “4. Sanayi Devrimi” Konulu Konferans Verdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Şubesi Genç MÜSİAD üyeleri tarafından düzenlenen Ahi Amir Buluşmaları kapsamında Genç MÜSİAD Üyeleri ile bir araya geldi.

Programa MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal, Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve işadamları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin yetişmiş insan gücü ile doğru orantılı olduğunu belirterek bu kapsamda da insan yetiştiren en önemli kurumların başında üniversitelerin geldiğini vurguladı. Günümüz dünyasında bilginin en önemli hazine olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkelerin gücünü belirleyen unsurların teknolojiyi üretmek ve pazarlayabilmek olduğunu söyleyerek “Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz. Mazeret üretmeksizin çağın gerektirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek inovatif çalışmalar yapmalı, bulunduğumuz topluma katma değeri yüksek ürünler sunarak milletimize en yüksek faydayı sağlamalıyız” dedi.

“3. sanayi devrimini şuan içinde bulunduğumuz dijital devrim olarak adlandırabiliriz. İnternetin yaygınlaşması, akıllı cihazların çoğalmasıyla birlikte başlayan süreç ise 2011 yılında ortaya atılan Endüstri 4.0, 4. Endüstri Devrimi ya da 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan, bir kavram. Bu sistemde bütün cihazlar birbirleriyle iletişim halinde” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, 4. sanayi devriminin artı ve eksi yönleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak makinelerin kendi aralarında bağımsız bir şekilde koordinasyon sağlaması ve ciddi bir şekilde iş gücünün optimize edilmesinin güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

4. sanayi devriminde temel olarak bilişim teknolojileri ile endüstrinin bir araya getirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, söz konusu kavram ile birlikte teknolojinin sosyal hayata olan etkisinin de değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Endüstri 4.0’ün nüfusun artmadığı, hızla yaşlandığı ülkelerde hizmetler devam etmesi için yararlı bir kavram olduğunu ancak nüfusun dinamik olduğu, sürekli geliştiği ülkelerde ise istihdam açığı meydana getirebileceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, artı ve eksi yanlarının düşünülerek sistemin iyi taraflarının alınması kaydıyla uygulanması gerektiğini ifade ederek “Bizlerin Ar-Ge’si yüksek, katma değeri yüksek ürünleri üretmemiz gerekiyor. Dünya da yaklaşık 7 buçuk milyar insan var. Dolayısıyla bu işlere muazzam ihtiyacı ve uzağında olan ülkeler var” dedi.

“En yüksek eğitime sahip olmamız gerekiyor. Milli ve manevi değerlerimizi unutmadan ve elimizdeki değerlerin kıymetinin bilinciyle yapacağımız çok çalışma var” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan MÜSİAD yönetimine ve üyelerine teşekkür etti. Program; Rektörümüzün katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube