Üniversitemiz tarafından 10. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında Gazeteci-Yazar Hasan Taşkın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sosyal Medya, Algı Operasyonları ve İstihbarat” konulu konferans Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sosyal medyanın kullanım alanlarına, bireylere sağladığı kazanımlara ya da kaybettirdiği alışkanlıklara değinerek sosyal medyanın sadece bir paylaşım ağı olmadığını ifade eden Gazeteci-Yazar Hasan Taşkın, aynı zamanda birçok bilgimizi kullanıma açtığımıza dikkat çekerek yaptığımız paylaşımların istihbaratların eline geçebileceğini iddia etti.
Sosyal medyanın geleneksellikten uzaklaştırıp Batı kültürüne entegre olmamıza yol açtığını dile getirerek yapılmak istenenin modernizm çatısı altında insanlara illuminati kültürünü yani “ben merkezli” olmayı ya da başka bir ifadeyle ben’i/bencilliği yerleştirdiğine vurgu yapan Taşkın, sosyal paylaşım ağlarının “keyfilik” mecrasına evrildiğini, insanların ben merkezli narsist insanlar topluluğuna dönüştürdüğünü, düşünemeyen, algılayamayan ve köleleştirilmeye yatkın bireyler haline geldiklerini sözlerine ekledi.
Sosyal medyanın bilinçli bir şekilde, faydayı ve kazanımı beraberinde getiren olumlu geribildirimleri getirecek şekilde kullanmamız gerektiği üzerinde durarak bu mecraların siyasi düşüncelerimizi bile kategorileştirdiği ve kutuplaştırdığı bilgisini veren Gazeteci Taşkın, bilinçaltımıza ve algılarımıza çalışıldığını, bu ağların hiçte göründüğü gibi masum birer kitle iletişim araçları olmadığını ve şu anda birçok ülkenin siber savaş alanında bu mecralardan elde ettikleri bilgileri kullandıklarını ifade ederek insanları bölerek, ayrıştırarak ve parçalayarak insanları daha iyi yönettiklerini bu sayede insanları köleleştirdiklerini de ifade etti.
Aynı zamanda Batı toplumunda İslâmın artışının önüne geçmek isteyen birçok ülkenin İslami terör ve İslamofobi kavramlarının özellikle ortaya atılan algı operasyonu projesinin ürünleri olduğunu öne süren Taşkın, “Bu nedenle İslami düşünüşü kaldırıp illuminatiyi yerleştirmeye çalışıyorlar. Yapılan illuminati projesinin ta kendisidir. Beynimize işlenen şey bencilliktir ve bencillik her şeyi yaptırır” diye konuşan Taşkın, Yunus Emre’nin şiirinden alıntı yaparak “İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsin. Ya nice okumaktır.” söyleşiyle bağlantı kurarak “Sosyal medyadaki asıl algı operasyonu bencilliktir. Sen önce kendi benliğini yakaladığın ve sorumlu olduğunu anladığın an, bildiğin insani vasıfların ve sizi yönlendiren/yöneten nefsi duygularınızın ve isteklerinizin başkalarına vereceği zararın otokontrolünü sağlayamazsan sen bu bencillik oyununa dahil olursun. İşte bu noktada eğitim çok önemli” diye konuştu.
Gençlere hitaben “Bir şeye organize ve adepte olun. Ürettiğinizi de sosyal medyada çok iyi kullanın. Ancak bu işi inancınızla ilgili sosyal medyada taviz vermeden yapın” önerisinde bulunan Gazeteci-Yazar Taşkın, “Sosyal medyayı kendi lehimize çevirip kendimize kazanımlar sağlama eğiliminde olmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.
Soru-cevap kısmıyla devam eden “Sosyal Medya, Algı Operasyonları ve İstihbarat” konulu konferans, Gazeteci-Yazar Hasan Taşkın’ın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a kitaplarını hediye etmesi ve kendisine de plaket takdimiyle sona erdi.