Yayınlanma Tarihi: 01 Mayıs 2016 Pazar

Üniversitemiz Yemek Hizmetlerinden Faydalanan Öğrenci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Üniversitemiz her alanda olduğu gibi, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları yemekhane hizmetleri alanında da iyileştirme çalışmalarını artan bir hızla devam ettirmektedir. 

2001 yılından bu yana öğrencilerine yemek hizmeti sunamayan Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz 2016 yılının Mart ayında modern alet ve techizatlarla donatılmış gayet geniş iki yemekhaneye kavuşturulmuş olup; burada şimdi aynı anda 600’e yakın öğrencimiz nezih bir ortamda yemek ihtiyacını giderebilmektedir. Merkez ve ilçelerimizdeki birim yemekhanelerimiz de, geçen 4 yılın içerisinde ya köklü bir revizyona uğrayarak iyileştirilmiş; ya da yeniden inşa edilerek buralardaki hizmet standartları olabildiğince yükseltilmiştir. 

Kuzey Kampüsü içerisinde inşaatı hızla ilerleyen merkez yemekhanemiz hizmete girdiğinde, çok daha modern bir binada alternatif hizmet sunumları ile birlikte aynı anda 3.000’in üzerinde kişi yemek hizmetinden faydalanabilecektir.  

Üniversitemiz merkez ve ilçelerinde fiziki alanlarda yapılan bina ve hizmet kalitesindeki iyileştirmeler ve öğrencilere düşük ücretle yemek imkanının sunulması, (öğrencilerimiz haftalık kart almaları halinde 1.5; günlük yemek fişi almaları halinde ise 2 liradan 4 çeşit yemek yiyebilmektedirler) Üniversite genelindeki yemek tüketimi rakamını oldukça yükseltmiştir.

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması çerçevesinde, Üniversitemiz bünyesinde ikinci öğretim öğrencilerimize de belirlenen kıstaslar çerçevesinde akşam yemeği hizmeti verilmektedir.

Günlük yemek menüleri, diyetisyenlerimiz tarafından bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. Yemeklerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı, TSE Standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş malzemeler kullanılmaktadır.

Üniversitemizde 2012 yılında yıllık toplam 184.219 adet olan yemek tüketimi, 2015 yılı sonu itibarıyla %56.45’lik bir artışla 288.218’e ulaşmıştır. Yine 2015 yılının Mart ayında tüketilen yemek sayısı 42.352 iken, bu sayı bu yılın aynı ayında %26.86’lık bir artış göstererek 53.729’a ulaşmıştır.      


 HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube