Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2016 Perşembe

Üniversitemizde “Kariyerde Kazanmak Kaybetmek’’ Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizin 10. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz, Hitit Üniversitesi Deneysel Tüketici Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜTAM) ile İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’nin iş birliğinde “Kariyerde Kazanmak Kaybetmek” konulu konferans Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu katımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik ve idari personelimiz ile birçok öğrencimiz katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından konferansa geçildi.

Yoğun katılımın gözlendiği konferansta Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, üniversite öğrencilerine mezuniyet sonrası kariyer basamaklarında dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, öğrencilere kendi iş hayatı tecrübelerinden de örnekler vererek “Yaptığınız işleri yazılı hale getirin, asla bakanlardan değil; görenlerden olun, ayrıntılara, detaylara ve hızlı olmaya önem verin” şeklinde tavsiyelerde bulundu. 

Sözlerine “İş başvurusu sırasında alacağınız maaşı asla dile getirmeyin. En az 5 yıl çalışıp uzmanlaştıktan sonra maaşı konuşun. Demem o ki özel sektör sizin kuruma sağladığınız getiriye önem verir. Kendi kariyerinizi sizin gayretiniz, çalışmalarınız ve performansınız etkiler” değerlendirmeleriyle devam eden Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, kariyer elde etmek için önemli hususlara da değinerek öğrencilere “Fiziki ve mental olarak çok formda olun. İş hayatında öfkenize hakim olun. Her gün okumaya zaman ayırın. Aklınıza gelen küçük fikirleri yazın. Devamlı aynı arkadaş grubuyla zaman geçirmeyin. Sigara ve alkolden uzak durun” tavsiyelerinde bulundu. 

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, aynı zamanda iş hayatında, iş ekibi ve iş arkadaşlarıyla olan bağlantıların, işe geliş-gidiş saatlerinin önemini vurgulayarak “Her zaman mesaiye 5 dakika erken gelin, 5 dakika geç çıkın” dedi. Kariyer basamaklarından birinin de insanlarla iletişim olduğunu ve iyi bir dinleyici olmanın %99 başarıyı getirdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, anadili kullanmanın önemli olduğunu, ancak en az bir yabancı dil öğrenerek sürekli gelişim sağlamanın da önemli konulardan biri olduğu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Önce kendinize inanın, sonra ne olmak istediğinize karar verin” diye konuşmasına devam ederek bilginin sürekli öğrenilmesi gereken sınırsız bir dünya olduğunu vurgulamak amacıyla “En çok bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir” ifadesinde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilere kariyer hayatlarında başarılar diledi. 

“Kariyerde Kazanmak Kaybetmek’’ konulu konferans, öğrencilerden gelen soruların   cevaplandırılmasının ardından hediye takdimiyle sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube