Yayınlanma Tarihi: 02 Mayıs 2016 Pazartesi

“AB Hibe Programları Çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “AB Hibe Programları Çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ve Stratejik Ortaklıklar” isimli panel düzenlendi.

Panele; Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Denetimli Serbestlik Müdürü ve personelleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve çalışanları, Üniversitemizin Proje Koordinasyon Birimi, Üniversitemiz öğretim elemanları, İl Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ile proje alanında çalışmalar yapan öğretmenler, ilimizin sivil toplum kuruluşları, proje yazımı konusunda ilgilenen tüm paydaşlarımız ile öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AB Projelerinin öneminden bahsederek toplumun tüm paydaşları için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda Seyit Ali Büyük, Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak faaliyetlerinin devam edeceğini ve bu birliktelikten duydukları memnuniyeti ifade ederek programın başarılı geçmesini diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan açılış konuşmasında “Beşikten mezara kadar ilim” felsefesinden hareket ettiklerini, yaşam boyu eğitimin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Alkan, İslam alimlerinin doğdukları ve ebediyete intikal ettikleri yerlerin çoğunluğunun farklı olduğunu, bu durumun da ilim için seyahat edilebileceğini gösteren bir olgu olduğunu dile getirerek aynı zamanda AB hibe programlarının ulusal ve bölgesel kalkınma açısından faydalanılması gereken bir proje olduğunu ifade etti. 

Panelin moderatörlüğünü yapan Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. E. Savaş Başcı da HİTİTSEM’in faaliyetleri hakkında kısa bilgi aktarımı yaparak yetişkin eğitiminde üstlendikleri rolün önemine işaret etti. Özellikle yabancı dil konusunda yapılan çalışmalardan bahseden Yrd. Doç. Dr. Başcı, Üniversitemizin şehrimize yabancı dil eğitiminde anadilini kullanan eğitmenlerin istihdamı konusunda önemli katkılar sağlandığına değindi.

Panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Ulusal Ajans Uzmanlarından Vahit Sadal ve Mustafa Yaşar Soydaş ise sunumlarında Türkiye Ulusal Ajansı faaliyetleri, Eğitim ve Gençlik Programları, Erasmus+ Programı, 2014-2020 Erasmus+ Bütçesi, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1), Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İş Birliği (KA2) konularında bilgiler aktardı. Ayrıca sunumda; Hareketlilik Projeleri, Okul Eğitimi ve Yetişkin Eğitimi, Mesleki Eğitim, Proje Başvurucu süreci ve istenen bilgiler hakkında da temel bilgiler de aktarıldı.

Panel soruların cevaplandırılmasının ardından panelistlere plaket takdimiyle sona erdi. 

Giriş ve KA 1 Sunum Dosyasına ulaşmak için tıklayınız. 

KA2 Sunum Dosyasına ulaşmak için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube