Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2016 Perşembe

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Büyük Bir Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin  “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni”  Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Fuar Kompleksi’nde coşkuyla kutlanarak  3300’ü aşkın öğrencimiz mezun oldu. 

Mezuniyet Törenimiz, Çorum Milletvekillimiz, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, il ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Üniversitemizin akademisyenleri, öğrenci velileri ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.     

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı birincisi Zeynep Ekiz’in konuşmasıyla devam etti. Hitit Üniversitesi mezunları olarak edindikleri bilgilerle başka iklimlerde açmaya devam edeceklerini belirten Ekiz, mezuniyet sevincini paylaşan arkadaşlarına tüm hayatları boyunca başarılar dileyerek öğrenim hayatı sürecinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Mezuniyet Törenimizin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan sözlerine “Üniversitemizin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına herkese teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz.” diyerek başladı.

Bu sene Üniversitemizin 10.kuruluş yılı olmasının haklı gururunu yaşadıklarını ve büyük hizmetler veren bir üniversite olarak çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, “Bugün bir son değil, hayatınızın yeni bir başlangıcı. Bundan sonra mezun olan gençlerimizin gelecekte güzel hizmetlere vesile olacaklarına ve Üniversitemizi en iyi yerlere taşıyacaklarına şüphesiz inanıyorum. Üniversitemizin kat ettiği bu zorlu yolda desteğini ve emeğini esirgemeyen herkese en içten şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Günümüzün en önemli unsurunun yetişmiş insan gücü olduğunu ve bunun da en önemli merkezlerinden birisinin de üniversiteler olduğuna dikkat çekerek bu bilinçten hareketle Üniversitemizde öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla dünyadaki en son gelişmeler göz önünde tutularak eğitim verildiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Günümüz dünyasında en önemli sermayenin beşeri sermaye olması sebebiyle bizler de bütün gücümüzü, enerjimizi başta gençlerimiz olmak üzere kişilerin eğitimine aktarmaya büyük önem veriyoruz.” diye konuştu. 

Prof. Dr. Alkan, “Gençler sizlerden isteğim; kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymanız.  Hiçbir zaman odağınızda maddiyat değil, her zaman hedefinizde insanlığa faydalı olmak olsun. Öğrenmeyi öğrenme ya da öğrenimin ömür boyu sürdüğü bilinci bundan sonrası için sizlerin en büyük kılavuzu olacaktır.” dedi.

Sözlerine Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza, ilimizin çok değerli milletvekillerine, belediye başkanlarımıza, bürokratlarına, kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine, iş dünyasının temsilcilerine, sanayi ve ticaret odamız ile diğer oda ve meslek kuruluşu temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu başarı tablosu hiç şüphesiz siz değerli paydaşlarımızın karşılıksız, candan, samimi katkı ve destekleri ile oluşmuştur.” diye devam etti. Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi öğretim elemanlarına ve ailelere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak oldunuz, şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuşarak konuşmasını tamamladı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, saygı ve selamlama konuşmasının ardından “Bütün burada bulunan tüm katılımcıları şahsım ve Çorum adına sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bugün şüphesiz hepiniz için çok özel bir gün. Hayatınız boyunca unutamayacağınız iftihar ve mutluluk günü olarak yıllar yılı anlatacağınız bir anı.” diyerek konuşmasına başladı. 

Başkan Muzaffer Külcü, “Öğrenim hayatınız boyunca göstermiş olduğunuz sebat ve gayretlerden dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum.  Büyük bir gayret ve fedakârlık gösteren başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve üniversitemizin öğretim elemanlarına minnetimi ve şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum.” dedi.

“Sevgili gençler, bugün sizler için yeni bir başlangıç olacak. Bugün son değil, bugün yeni bir başlangıç. Bu ülkenin umudu ve geleceği sizsiniz. Geleceğe ve ufka bakmak hepimizin boynunun borcudur. Siz bu ülkenin bu milletin umudusunuz, heyecanısınız ve bu milletin geleceği sizlersiniz.” diye konuşan Muzaffer Külcü, “Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye, milletine güven veren, artık orta ve uzun vadeli hedefleri olan bir ülke haline gelmiştir. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini sizler gerçekleştireceksiniz. Bu hepinizin üzerinde tarihi bir sorumluluktur. Sizleri pırlanta gibi yetiştiren aileleriniz vazifelerini yerlerine getirdiler. Şimdi sizler de hem kendinizi hem de kendinizden sonraki nesilleri milli düşünce ve milletine sevdalı bir gençlik anlayışıyla yetiştirecek ve Türkiye’yi geleceğe sizler taşıyacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Külcü, “Sizler de bu umudu, heyecanı görüyorum ve yürekten inanıyorum. Sevgili gençler, bu inançla sizleri bir kez daha tebrik ediyor ömür boyu başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve hocalarınıza teşekkür ediyor hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” diye konuşarak konuşmasını tamamladı.

Tüm katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Çorum Milletvekilimiz, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Üniversitemizde yaşanan gelişmelerden ve ileriye dönük projeksiyonlardan bahsederek “İnşallah sizden sonraki kardeşlerinizle hem Kuzey hem de Güney Kampüsümüzde ve bu sene düzenlenecek 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonasına yetişecek olan spor salonumuzda mezuniyet törenimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

“2002 yılında bu ülkede 15 tane üniversite vardı. Bugün ise 200 tane üniversitemiz var. Çocuklarımız, gençlerimiz okusun ülkemize katkısı olsun diye her ilimizde bir üniversite var. Sizlere bundan sonra büyük görevler düşüyor. İkinci bir hayata bundan sonra başlıyorsunuz” diyerek sözlerine devam eden Ahmet Sami Ceylan, “Başta Rektörümüz olmak üzere tüm öğretim elemanlarıyla birlikte Çorum’da maneviyatı güçlü, vatanını ve devletini seven bir gençlik yetişti. Ben bunu biliyorum. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Hatırlıyorsunuz, başörtüsü nedeniyle öğrencilik hayatını son veren öğrencilerimiz vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sorunu da tamamen ortadan kaldırdı. Değerli kardeşlerim, bu ülkenin geleceği sizlersiniz. İnşallah gelecek sizlerle daha güzel ve iyi olacak. 2023 hedefine sizlerle ulaşacağız. Her şey bundan sonra başlıyor ve sizlere çok büyük görevler düşüyor. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diye konuşarak konuşmasını bitirdi.

Sağlık Yüksekokulu mezunlarının hemşirelik andını okumasıyla devam eden Tören, yükseköğretim kurumlarımızda ilk üçe giren öğrencilerimize belge ve ödül takdimi ile devam etti.

Mezuniyet Törenimizde dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini Çorum Milletvekillimiz Ahmet Sami Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Alaca Belediye Başkan Vekili ve Sungurlu Belediye Başkan Vekili takdim etti. 

Ödül takdim töreninden sonra Üniversitemizin yeni mezunları, keplerini hep birlikte atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube