Yayınlanma Tarihi: 15 Haziran 2016 Çarşamba

Üniversitemiz Sağlık Alanında Önemli Gelişmeler Kaydetmeye Devam Ediyor

Yaptığı çalışmalarla insanlığa fayda sağlamayı amaç edinen Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleri ile önemli gelişmeler kaydetmeye devam ediyor. 

Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen başarılı operasyonlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde 

Hastanemiz Genel Cerrahi polikliniğine müracaat ederek karaciğer üst kısmında 23x20 cm boyutlarında içinde solid yapıların da bulunduğu kistik kitle tespit edilen hasta oldu. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Op. Dr. Bülent Öztürk’ten oluşan bir ekiple ameliyata alınan ve 25 cm çaplı kitle çıkartılan hastamız Selami Kocabaş gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında sağlığına tekrar kavuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, “Matür Kistik Teratomalar (Dermoid Kist) genellikle çocukluk çağında görülen erkeklerde testis, kadınlarda overlerden kaynaklanan tümörlerdir. 100.000 de 1 oranında görülürler. Erişkinler de, testis-over dışında gelişmeleri çok nadirdir. (Olguların % 4 ü kadar). Yerleşim yerlerine bağlı olarak oldukça büyük boyutlara ulaşabilirler. Boyutları büyüdükçe belirti vermeye başlarlar. İçlerinde saç, diş, kemik gibi değişik yapılar bulunabilir. Genellikle iyi huyludurlar. Hastamızda, hem kitlenin büyüklüğü hem de kaynaklandığı organ açısından çok nadir karşılaşılan bir tablo söz konusudur ve dünya literatürünü taradığımızda da çok az sayıda olgu yayınlandığını gördük” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’dan Geçmiş Olsun Ziyareti 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, oldukça nadir görülen bir rahatsızlık sonrası hastanemizde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Selami Kocabaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çok köklü bir geleneğe sahip olan hastanemizin Tıp Fakültemiz ile birlikte daha da güçlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesinin her geçen gün nitel ve nicel olarak büyüdüğünü ve bu büyümenin devam edeceğini de belirterek Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan afiliasyon sonrasında sağlık alanında ilimizde önemli gelişmelerin olduğunu vurguladı ve Tıp Fakültemizde yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını da sözlerine ekledi.  

Her geçen gün hızla büyüyen Fakültemiz bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Op. Dr. Bülent Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube