Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2016 Pazar

Merkez Laboratuvarımız Tüm Araştırmacıların Hizmetinde

Geçtiğimiz sene hizmete giren Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’ni ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, laboratuvarlarda incelemelerde bulunarak mevcut durum ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette HÜBTUAM’da yer alan cihazlar, işleyişleri ve yapılan deneyler hakkında sunum yapan HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, ileriye dönük gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Laboratuvarımızı kendi inşaat ve projelerimizde kullanıyoruz”

İncelemeler sonucunda pek çok cihaz ve aletin yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandığını, laboratuvarlarımızın Üniversitemiz öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin projelerine açık olduğu gibi ilimize ve tüm bölgemize hizmet etmek üzere modellendiğini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, laboratuvarımızın kendi inşaat ve projelerimizde de kullanıldığını ifade ederek “Bu çerçevede pek çok cihazımızın kullanılabilmesi mümkün. Örneğin asfalt (aşınma) testlerimiz. Önümüzdeki sene Kuzey Kampüsümüzde yapılacak olan yolumuzun üst yapısında Yapı Malzemeleri, Zemin ve Ulaştırma Laboratuvarı‘nda yapılan asfalt (aşınma) testleri sonucunda hazırlanan asfalt malzemeler kullanılacak ve bu konuyla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda laboratuvarımızda; Üniversitemizde kullanılan betonun dayanıklılığını artırmak için yapılan testler ve bu testler sonucunda aldığımız değerlere göre de inşaatlarımızda kullandığımız malzemelerimizi şekillendiriyoruz” dedi.

Toprak Analiz Laboratuvarımız Olağanüstü Bir Yoğunlukla Çalışmalarına Devam Ediyor 

Üniversitemizin birkaç ay öncesinde faaliyete geçen Toprak Analiz Laboratuvarı’nın olağanüstü bir yoğunlukla çalışmalarına devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bunun bir toprak analiz laboratuvarı ya da sadece toprak analizi olarak ele alınmaması gerektiğini vurgulayarak “Laboratuvarın, Çorum ile tarım sektörünün bir araya getirilmesinde önemli bir köprü vazifesi göreceğini düşünüyoruz. Buna ek olarak tarım sektörünün üniversitemizle buluşmasının da önemli bir ara yüzü olacağı inancındayız” dedi.

Prof. Dr. Alkan, “Şuanda modellemeleri devam eden Adli Bilimler konusunda da Türkiye’de farkındalık oluşturacak çalışmaları yapmak için yola çıktık”  

Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, “Yakın bir zaman içerisinde; şuanda modellemeleri devam eden Adli Bilimler konusunda da Türkiye’de farkındalık oluşturacak çalışmaları yapmak için yola çıktık. İnşallah onlarında sonucu alacağız.” açıklamasında bulunarak “İşbirliğimizin devam ettiği pek çok firma çok sayıda çalışma var. İnşallah onlarında laboratuvarımıza gelmesiyle birlikte şuana kadar herkesin arzu ettiği fakat nasıl olacağı konusunda çok net bir tarif yapamadığı bir konu olan üniversite-sanayi işbirliğini biz gerçek manada gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Rektörümüzden Tüm Sanayicilere İşbirliği Çağrısı

Tüm sanayicilere çağrıda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi işbirliği için biz içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı bir laboratuvar oluşturduk. Bunun ötesinde çok ciddi bir akademik gücümüz, Teknokentimiz, bu işlere çok hevesli bir yönetimimiz var. Artık sanayicilerimizin ortak projeler yapmak üzere aramıza bekliyoruz” diyerek sanayi, endüstri, kamu kurum/ kuruluşları ve her türlü toplumsal paydaşlarla yapılan “BAP 19005 – Üniversite Sektör İşbirliği Projesi” hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

19005 – Üniversite Sektör İşbirliği Projesi kapsamında projenin maliyeti varsa üniversite olarak bütün imkanları kullanmaya ek olarak proje desteği de verdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Yeter ki beraber omuz omuza çalışma yapalım. Üniversitemiz artık sözde değil gerçek manada kapılarını zaten açmıştı. Artık somut projeler yapmak üzere sanayicilerimizi bekliyoruz” dedi. 

Laboratuvarımızın Labbul (Laboratuvar Arama Motoru) adı verilen bir sisteme kayıtlı olduğu bilgisini de paylaşan Prof. Dr. Alkan, Merkez Laboratuvarımız hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.hubtuam.hitit.edu.tr adresinden yararlanılabileceğini sözlerine ekledi.

HÜBTUAM bünyesinde; makine, gıda, kimya, biyoloji, medikal, sağlık, polimer, otomotiv, tarım, savunma ve imalat sanayi başta olmak üzere pek çok alanda her türlü çalışmalar gerçekleştirmek mümkündür.









HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube