Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2016 Çarşamba

Akademisyenlerimizin Önemli Başarısı

Webometrics tarafından her yıl Türkiye, Avrupa ve Asya’da bulunan Türk yüksek öğretim kurumlarında çalışan araştırmacıların Google Scholar Citations very tabanlarında yer alan bilgilerine dayalı olarak yapılan “Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations” akademik performans sıralamasına Üniversitemizden 6 öğretim üyesi girmeyi başarmıştır. 

Temmuz 2016’da açıklanan ve H-index’i 10’un üzerinde toplam 4342 araştırmacının sıralandığı listede aşağıda isimleri bulunan öğretim üyelerimiz yer almaktadır:



Listenin tamamına http://www.webometrics.info/en/node/72 web sayfasından ulaşılabilir. Yapılan sıralamalar Google Akademik (Scholar) profiline sahip araştırmacılar arasında yapıldığı için öğretim üyelerimizin Google Akademik profili oluşturmaları ve güncel tutmaları önemlidir. Bu işlemlerin nasıl yapılacağına dair bir sunum, aşağıdaki bağlantıda verilmektedir:

http://www.slideshare.net/SarahG_SS/how-to-set-up-your-google-scholar-profile-google-scholar-citations

Bunun yanında, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyelerinin yapmış olduğu yayınların aldığı atıflara dayanılarak yapılan ve dünyadan 4129, Türkiye’den 154 üniversitenin yer aldığı sıralamada Üniversitemiz, toplam 4844 atıfla dünya üniversiteleri arasında 2420. ve Türkiye üniversiteleri arasında 91. sırada yer almıştır. 

Araştırmacıların çalışma kalitesi ile bu çalışmalara bağlı yayın sayısını arttırmak ve başka araştırmacılarla internet ortamında paylaşım yapmayı teşvik etmek amacıyla yapılan bu sıralama, özellikle gelişmekte olan ülkelerin akademik performanslarının dünyada var olan eğilimle ilişkisini görmelerini sağladığı için önem taşımaktadır.

Üniversitemizin ülkemizde ve dünyada, farklı pek çok alanda başarı grafiğinin yükselmesine katkı veren tüm öğretim elemanlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube