Yayınlanma Tarihi: 17 Ağustos 2016 Çarşamba

Meme Hastalıkları Polikliniği Hasta Kabulüne Başladı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Meme Hastalıkları Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Prof. Dr. Betül Bozkurt, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner hazır bulundular.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner,  ilimizde ilk defa denenen söz konusu cerrahi yöntemin iki hastaya uygulandığını, aynı zamanda hastaların ameliyat esnasında hem meme kanserinden kurtulduklarını hem de meme estetik ameliyatı olduklarını kaydetti. Prof. Dr. Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Şahiner açıklamasında, söz konusu cerrahi işlemin 38 ve 65 yaşındaki iki hastaya onkoplastik cerrahi prensiplerine uygun olarak ameliyat edildiğine ve aynı seansta hem kanserli meme dokusunun çıkartıldığını hem de meme rekonstrüksiyonu yapılarak ameliyat sonrası yeni meme dokularına ve sağlıklarına kavuştuklarına yer verdiler.

İlimizde ilk defa yapılan bu nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitemiz öğretim üyelerinin başarılı çalışmaları sayesinde ilimiz halkına Türkiye’nin sayılı merkezlerinde verilebilen bu hizmetin önemine değinerek nitelikli sağlık hizmetlerinin ilimize ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi. Üniversitemiz öğretim üyelerinin kıymetli çalışmalarıyla birlikte ilimizin meme hastalıkları konusunda ileri bir referans merkezi olma yolunda ilerlemekte olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını ve bu çerçevede Tıp Fakültemizde başarılı bir kadroyla güzel bir sinerji oluşturulduğunu da vurgulayarak başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Prof. Dr. Betül Bozkurt, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı ise Avrupa’da sayılı kliniklerde bulunan onkoplastik meme cerrahisi eğitimine sahip genel cerrahi öğretim üyesinin fakültemiz bünyesinde çalışmaya başlamasının bölge halkı açısından ve üniversitemiz açısından mutluluk ve gurur verici olduğunu belirtti. Başarılı çalışmaların sonucunun önemli çıktılar getirdiği üzerinde duran Prof. Dr. Mete Dolapçı, Çorum’un çevre iller açısından referans bir sağlık merkezi olduğunu, il dışından hastaların üniversitemiz hastanesine sevk edildiğini ve başarılı bir şekilde takip ve tedavilerinin yapıldığını sözlerine ekledi.

Hastane bünyesinde hizmet vermeye başlayan özelleşmiş meme hastalıkları tanı ve tedavi biriminin her Pazartesi randevu usulüne göre hizmet verdiğini belirten Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, bu birim sayesinde her sekiz kadının birinde görülme şansızlığı olan meme kanseriyle erken tanı ve tedavi şansının Çorum halkına sunulduğunu, aynı zamanda özelleşmiş meme hastalıkları biriminin yurdumuzdaki sayılı referans merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini ve il dışından hasta kabulüne de başlanıldığını açıkladı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan meme hastalıkları polikliniğiyle birlikte meme hastalıkları poliklinik hizmetiyle ilimiz ve il dışındaki birçok hasta özellikli ve nitelikli tedavi şansına kavuşmuştur. Hastanemiz bünyesinde verilen bu hizmet sayesinde hastalar çok kısa zaman aralıklarında muayene ve tetkik işlemlerini tamamlayarak gereğinde cerrahi tedavilerini de genel cerrahi ana bilim dalı bünyesinde almaktadırlar.

Aynı zamanda onkoplastik meme cerrahisi sayesinde uygun olan hastaların birçoğunda meme dokusunun tamamı alınmayıp hasta ışın tedavisiyle memesinin sadece kanserli dokusunun alındığı  estetik kaygı getirmeyen yöntemler de içermektedir. Meme hastalıkları birimi sayesinde bu tür tedavilerin hepsi başarılı bir şekilde ilimizde uygulanmaktadır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube