Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2016 Pazartesi

Rektörümüz Sungurlu MYO İnşaatında İncelemelerde Bulundu

İlçelerimizde yer alan meslek yüksekokullarından en çok öğrenciye sahip olan ve Haziran 2014’te temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksekokulunda (SMYO) kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreterimiz Erdal Kanık, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı ve teknik heyeti ile birlikte Sungurlu MYO Kampüs inşaatında incelemelerde bulundu.

Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve bu süreç zarfında Sungurlu’nun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO Kampüs çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yaklaşık 45.000 m² arazi üzerinde yer alan kampüste ilk etapta 10.300 m² kapalı alan yer aldığını, ilk etap projesinde 23 adet akademik personel ofisi, 4 adet 50 kişilik, 11 adet 80 kişilik derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin, ısı ve enerji merkezi binaları, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunduğunu ifade etti.

Sungurlu’da yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda aktif 9 programımızla birlikte yaklaşık 1200 öğrencinin eğitim öğretimine devam edeceğini ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’na kadar Sungurlu MYO inşaatının bitmesinin planlandığını açıklayarak öğrenci sayısında artış yaşanacağına dikkat çekti.

Üniversitemizin ilimizde örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, elektronik sistemlerle güvenliği üst düzey olan, engelsiz, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını belirtti. Prof. Alkan,  aynı zamanda kampüs içerisinde KYK tarafından yapılması planlanan 300 kişilik yurt binasının yüklenici firmaya yer tesliminin KYK Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydederek yurt binasının en kısa sürede inşaatına başlanılacağını sözlerine ekledi.

“Kampüs içindeki yapılar deprem güvenliği açısından ülkemizdeki en sağlam yapılara sahip olacak ve 1. Etap inşaatı planlandığı şekilde tamamlanacaktır” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleriyle birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Sungurlu MYO Kampüs inşaatının üst yapılarının kaba inşaatları tamamlanmış olup ince imalatları ile alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Kampüs içerisindeki tüm yapılar tek bir ısı-enerji merkezinden beslenecektir. Böylelikle enerji verimliliği sağlanacaktır. Isı-enerji merkezinden tüm yapılara galeri sistemi ile ısı ve enerji hatları iletilecektir. Sonraki etaplarda yapılması planlanan yapılara göre kampüs altyapı planlaması yapılmıştır.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, desteklerini maddi ve manevi anlamda her zaman hissettiren Çorum Milletvekilimiz ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun KYK Yurt yapımı konusunda vermiş olduğu desteklerden ve Sungurlu Kampüsü’ne giriş yolunun genişletilmesinde vermiş olduğu katkılardan ötürü Çorum Milletvekilimiz, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube