Yayınlanma Tarihi: 24 Ağustos 2016 Çarşamba

Bilişim Altyapımız Hızla Gelişiyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığını ziyaret ederek Üniversitemizin sağladığı hizmetler, yapılan ve yapılması planlanan projeler ve çalışmalar gündeme alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın katımıyla gerçekleşen görüşmede, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli hazır bulundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ilgili değerlendirmede bulunarak kurulduğu günden bugüne kadar gelinen noktada, gelişimini çok hızlı tamamladığını, birçok üniversitede olmayan birçok program ve işletim sistemine sahip olmamızın bir rastlantı/tesadüf olmadığına, çalışmalarımızın ve emeklerimizin önemli çıktıları ve gelişmeleri beraberinde getirdiğine vurgu yaptı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığının Üniversitemiz adına zor ve güç bir görevi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin gelişiminde entelektüel sermayenin önemli bir kısmını oluşturduklarının altını çizdi.

Günümüzde internet ve teknolojinin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 15 Temmuz Darbesi’nin arka planına değinerek darbenin internet dolayımıyla yürütüldüğünü savaşlar/çatışma/darbe/iç savaşların organize edilmesinde büyük bir güç olduğuna işaret etti ve ekledi: “15 Temmuz da anladık ki milli yazılımların önemi bir kez daha ortaya çıktı.  Bildiğiniz üzere WhatsApp gibi birçok yazılımın kullanıldığı bu şirketlerde, çalışan sayısının en fazla 60-100 kişi olduğunu biliyoruz. Eğer WhatsApp biz de olsaydı, biz o gün o darbeyi çözerdik.  Bilişim ve teknoloji işte bu kadar önemli bir güç. Burdan sonuç olarak çıkan şu ki milli yazılım ve milli teknolojiye sahip olmak gerçekten çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu. Bu bağlamda, Üniversitemizin bilişim altyapısını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Üniversitemiz adına doğru yolda, doğru işler yapıyoruz.  Üniversitemizin altyapısı sağlam olmakla birlikte ciddi hiçbir sıkıntıyla da karşılaşmadık.” ifadelerinde bulundu. 

Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrencisi ile misafirlerine sundukları imkânlara da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz ‘eduoram’ üyeliğiyle (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurt içi, yurt dışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan dünyanın her yerinden üniversitemizde kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak karşı kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu sayede hazırladığımız öğrenci e-posta sistemine, tüm yerleşkelerimizde iç ve dış ortam olmak üzere kablosuz internet sistemine (Hitit Wi-Fi) ve Hitit Bulut sistemine bağlanabilme imkânına sahip oluyorlar.” açıklamasında bulundu.

Bu imkânlara ek olarak, üniversitemizin her zaman yeniliğe, dönüşüme ve ilerlemeye açık olduklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan, bilişim altyapı çalışmalarına gereken önemi verdiklerini, daha ileri gidebilmek ve gelişim sağlamak adına her tür yatırımın yapıldığını, ileri dönük yapılması planlanan birçok projeye de sahip olduklarını dile getirerek çalışan personelimizin alanında uzmanlaşmaları için gerekli sertifikaları almasına ve ilgili kurslara katılımın sağlanmasına da büyük önem verdiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak sürekli yükselen bir çıtaya sahip olunmasının bilişim altyapısının sağlamlığının da göstergesi olduğunu ifade ederek Bilgi İşlem Daire Başkanlığını “geri plandaki çok güçlü bir güç”  diye yorumladı. 

Diğer taraftan Ağustos 2015’ten bu zamana kadar web sayfamızın ziyaret edilme sayısının 1.700.000 civarında olduğu bilgisini de paylaşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu muazzam rakamın Üniversitemizin başarısıyla paralel ilerlediğini ve çok önemli göstergelerden biri olduğunu da sözlerine ekledi. Üniversitemizin bu başarıyı elde etmesinde emek gösteren herkese teşekkür ederek daha güçlü bir Üniversite yolunda ilerlediklerini ve ilerleyeceklerine olan güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube