Yayınlanma Tarihi: 18 Eylül 2016 Pazar

Rektörümüzden Kazı Alanlarına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ortaköy-Şapinuva ve Alacahöyük’ü ziyaret ederek kazı alanı, kazı evi ve Hitit Barajı hakkında Alacahöyük Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ve Ortaköy-Şapinuva Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel’den bilgi aldı. 

Hitit Uygarlığına başkentlik yapmış olan ilimizin arkeolojik alan yönünden oldukça zengin olduğunu ve Hitit Üniversitesi olarak arkeolojiyi çok önemsediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Medeniyetinin merkezi olan Çorum’un turizm potansiyeli açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek bu anlamda Ortaköy-Şapinuva ve Alacahöyük ören yerlerinin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Arkeoloji Bölümü ile Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin; kentimizin sahip olduğu kültür mirasının anlaşılmasında, korunmasında, sorumluluk bilincinin oluşturulmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, tarihi mimarisi ve özgün somut-soyut değerleriyle önemli bir kültürel çekiciliği olan ilimizin her yıl gerek yerli gerekse dünyanın dört bir yanından yabancı ziyaretçiyi ağırladığını vurguladı.

Anadolu’nun en eski barajı olarak değerlendirilen Hitit Barajı çevresinde Arkeopark peyzaj çalışmasının tamamlanması ile önemli bir değerin turizme kazandırılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu da dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak asıl amacımız eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ilimizin her anlamda gelişimine ve büyümesine katkı sağlamak. Bu anlamda ülkemizin köklü tarihi ve zengin kültürüyle uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum’un turizm yönünden daha fazla tanıtılması konusunda ciddi katkılar sağlayacak olan çalışmalar gerçekleştirdik. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde faaliyete geçecek olan Turizm Fakültemiz, ilimizin daha fazla tanıtılması konusunda önemli bir hızlandırıcı rol oynayacaktır” diyerek Ortaköy-Şapinuva ve Alacahöyük kazı bölgelerinde gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Aygül Süel ve Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu’na teşekkür etti.   

Alacahöyük Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ve Ortaköy-Şapinuva Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel ise Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın yapmış olduğu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube