Yayınlanma Tarihi: 27 Eylül 2016 Salı

Üniversitemizde “1.Uluslararası Üniversite Spor Günü” Kutlandı

Üniversitemizde “1.Uluslararası Üniversite Spor Günü”  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlendi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programım başında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma kapsamında video gösterimi gerçekleştirildi. 

Spor Genel Müdürlüğü Spor Hizmetleri Uzmanı Veli Serkan Kömür konuşmasına “Böylesi bir programda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Salonumuz çok güzel. Ancak salonumuzun güzelliğini önemli kılan mimarisinden değil, siz güleryüzlü öğrencilerimizin alanı hınca hınç doldurmasından kaynaklanıyor.  Hepiniz hoş geldiniz.” diyerek başladı.

“2005 yılında Yaz Universiad İzmir’de, 2011 yılında Kış Universiad Erzurum’da gerçekleşti. Böyle hem yaz hem kış Üniversite Oyunlarının (Universiad)  yapıldığı ender ülkelerden biriyiz. Bu anlamda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e ve Federasyon çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diyerek “Bu ilk kez kutlanan “Uluslararası Üniversite Spor Günü”nü tekrardan kutluyor misafirperverliği için Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Çorum İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer konuşmasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun bu etkinliği ilimize vermesinde başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e gayretlerinden ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın girişimlerinden ötürü şükranlarını sunduğunu ifade etti. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise konuşmasında  UNESCO, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Kültür Kurumunun tarafından 20 Eylül tarihinin “Uluslararası Üniversite Spor Günü” olarak deklare edildiğini, 2016 yılından itibaren her yıl 20 Eylül’ün Uluslararası Üniversite Spor Gününün kutlanmasına karar verildiğini açıklayarak 20 Eylül gününün seçilmesinin 1924 yılında ilk kez Dünya Üniversiteler Şampiyonasının 17-21 Eylül tarihleri arasında Varşova/Polonya’da düzenlendiğini ve bu günün bu nedenle tercih edildiği bilgisini paylaştı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne yönelik açıklamada bulunarak “İzlediğimiz bu belgesel bizleri çok derin bir üzüntüye sevk ederken bir yandan da Türk milletinin/toplumunun neler yapabileceğini bizlere göstermesi açısından sevindirmektedir. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehit olan bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve Türk Milleti’ne geçmiş olsun diliyorum.” taziyesinde bulunan Prof. Dr. Kemal Tamer, “Türk Milleti hiçbir zaman bulunduğu yeri terk etmemiştir. İşte Türk Milletini güçlü kılan da budur.” yorumunda bulundu. 

Prof. Dr. Tamer, “Spor, bütün fiziksel aktiviteleri ifade etmektedir. Fiziksel aktivitenin önemi, üniversite gençliği kararında bütün topluma yaymaktır.  Buradaki esas amaç; sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesi, fiziksel aktivitenin birey ve toplum üzerindeki faydalarının anlatılması olmakla birlikte özellikle eğitim kurumlarımızda ve üniversitelerimizde hem eğitim hem tesis, araç-gereç bakımından önem vermek amacıyla böyle bir gün ilân edilmiş bulunmaktadır.” dedi.

Eğitim ve sporun ayrılmaz bir bütün olduğuna vurgu yaparak “Spor zihinsel, fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişim için bir araçtır. İşte bu aracın eğitim kurumlarında ihmal edilmesi, sağlıksız insanların ve toplumların yetişmesine neden olmaktadır.” diyerek Üniversitelerimizin tesisleşmesinde sıkıntıların olmadığına da değinerek “Bizlere bu kertede düşen görev, üniversitelerimizdeki bu tesislerin içinin insanlarla doldurulmasıdır.  Bütün yapılan çalışmalarımız öğrencilerimize yönelik. O nedenle Üniversite yaşamınız boyunca sizlere yönelik yapılan alanlardan sonuna kadar yararlanmaya ve alışkanlık kazanmaya çalışın.  Bu sizin hayata atılmadan önceki son döneminiz.  İşte bu dönemde sağlıklı yaşam alışkanlıklarınızı geliştirmenizin tam zamanıdır.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Her yıl kurum olarak 57 branşta 26.000 öğrenciye sportif faaliyeti sunduklarını açıklayan Prof. Dr. Tamer, “Bu organizasyonlara en çok katılan ve organize eden üniversitelerden biri de Hitit Üniversitesidir. Bu nedenle hem Hitit Üniversitesi hem Çorum ilindeki spor yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

12. dünya Güreş Şampiyonasını Hitit Üniversitesinde gerçekleşecek olmasıyla ilk defa bir üniversitenin böyle bir organizasyona ve gelecek yıl ise Avrupa Futsal Şampiyonasına da ev sahipliği yapılacağının gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Tamer,  Üniversitemize ve gençliğimize teşekkür ederek aldıkların gücün nedeni olduklarını da sözlerine ekledi.

Son olarak, bütün dünyada bilinen “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” ifadesinin Türkiye’de ise daha anlamlı ve güzel bir sözle karşılık bulduğuna yer vererek Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlâklı olanını severim.” söylemini ifade eden Prof. Dr. Tamer,   “Uluslararası Spor Günü’nü kutluyor geleceğimizin garantisi olan siz gençlerin değerlerimize sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bugünün üniversitelerimiz ve dünyada barışa katkı sağlamasını umuyor saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Saygı ve selamlama konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma kapsamında hazırlanan belgesel filminin izlenmesiyle bugüne ithafen “Bu memlekette yapmamız gereken çok iş var. Bize emanet edilen bu ülkenin çok kıymetli olduğunu ve hiçkimseye bırakılmadığını/bırakılmayacağını bir kez daha anlatmış olduk.” ifadesinde bulundu.

1.Uluslararası Üniversite Spor Günü’ne ilişkin konuşmasına devam eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  “Bugün bir araya gelme vesilemiz Uluslararası Üniversite Spor Günü olmasıdır. Bu sene ilk kez anmaya başlanan bir gün bu. Burada bizler için önemli olan Hitit Üniversitesi olarak eğitim boyutu ve başta öğrencilerimiz olmak üzere Çorum’a sağlayacağı katma değeridir.” vurgusunda bulunarak üniversitemiz Beden Eğitim ve Spor Yüksekokuluna ilişkin açıklamalarda bulundu : “Şu anda Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulumuzun 1000’e yakın öğrencisi olmakla birlikte sadece lisans değil, lisansüstü düzeyde destek veren bir yüksekokulumuz ve muazzam bir kadromuz bulunmakta. Hocalarımızın katkılarıyla sadece ilimizin değil, bölgemizin ve ülkemizin de parlayan yıldızı olacak.  Bunun göstergelerinden biri Dünya Güreş Şampiyonası. Bizler Dünya Güreş Şampiyonasını çok zorlu bir sürecin sonucunda Çorum’a kazandırdık.  Bu sahip olduğumuz güçten kaynaklıydı.  Tabi ki sayın Prof. Dr. Kemal Tamer hocamızın da değerli katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum.”

18 bine yaklaşan öğrenci sayımızla beraber profesyonel düzeyde hizmet verme çabasında olduklarına vurgu yaparak sporun bireyleri bir araya getirmede ender alan ve konseptlerden biri olduğu üzerinde duran Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,   25 Ekim 2016 tarihinde başlayacak olan 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasına (WUC 2016) 500 spor insanı misafir edeceklerini, 2017 yılında düzenlenecek Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonasını (Futsal’2017) da aldıklarını ve bundan sonrasında bu tür çalışmaları devam ettirmek isteğinde olduklarını kaydetti. Aynı zamanda etkinliğimize 29 Ekim’de sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirak etmelerinin beklendiğini açıkladı.  

Son olarak programda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne yönelik “Şükürler olsun ki Türk halkının muazzam direnişleriyle bertaraf edildi bu musibet. Bu hainleri unutmayalım.  Ülkemizi daha iyi konuma getirmek için elimizden geleni yapalım ki vazifemiz bundan sonrasında daha ağır.” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından Üniversitemizin gösteri ekiplerinin performansları, 3x3 basketbol maçı, badmington maçı, üç sayı yarışması, jimnastik gösterisi ve masa tenisi müsabakasının yapılmasıyla etkinlik sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube