Yayınlanma Tarihi: 22 Ocak 2017 Pazar

İlkleri Yapmaya Devam Ediyoruz

Başta bulunduğu il ve bölge, sonrasında ülkemiz ve tüm insanlığa katkı sağlamak maksadıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz, kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat etmiş ve hemen her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ilkleri yapmaya devam etmektedir.

Bu çerçevede, bünyesinde gerçekleştirdiği başarılı tedavi yöntemleriyle önemli çalışmalara imza atan Tıp Fakültemizin başarılı operasyonlarından bir tanesi de geçtiğimiz günlerde Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Polikliniğine müracaat ederek sağ kulak altında “pleomorfik adenom” olarak adlandırılan, iyi huylu bir tümör tespit edilen hasta oldu.     

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Atan’dan oluşan bir ekiple “Parotidektomi” olarak adlandırılan ameliyata alınan hastamız gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında sağlığına tekrar kavuştu.

Yapılan operasyon ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Müge Özcan, “Hastanın muayenesi ve radyolojik değerlendirmeleri sonucunda tümörün parotis olarak adlandırılan tükürük bezinden köken aldığı tespit edildi. Yapılan ince iğne aspirasyon biyopsi tetkiki sonucunda, kitlenin “pleomorfik adenom” olarak adlandırılan, iyi huylu bir tümör olduğu anlaşıldı. Dikkatli ve özenli bir cerrahi işlemle tümör kendisine komşu tükürük bezi dokusuyla birlikte yüz sinirinden ayrıldı, çıkarıldı ve yüz sinirinde herhangi bir hasar oluşturmadan ameliyat başarıyla tamamlanarak hastamız sağlığına kavuştu” ifadelerini kullanarak “Parotidektomi” olarak adlandırılan ameliyatın yüz siniri parotis olarak adlandırılan tükürük bezinin içinden geçtiği ve bezden kaynaklanan tümör yüz sinirine çoğu zaman yapışık olduğu için özellikli bir ameliyat olduğunu vurguladı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’dan Geçmiş Olsun Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, hastanemizde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Üniversitemizin günden güne her alanda kaydettiği büyüme ve gelişmeyle her geçen gün farklı başarılara imza attığını ve Üniversitemizde yakalanan ivmeyle birlikte ülkemize ve daha da önemlisi insanlığa katkı sağlayacak pek çok çalışmanın gerçekleştirileceğine olan inancının tam olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, operasyonun ilimizde ve bölgemizde ilk kez yapıldığına dikkat çekerek bu tür ameliyatların ilimizde yapılıyor olmasının büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşmasının imzalanmasının ardından ilimizde, hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavinin, konusunda uzman Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizle birlikte hastanemizdeki hekimlerimiz tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek şu anda sayısı 100’e yaklaşan öğretim elemanı ile Üniversitemizin en büyük eğitim birimlerinden birisi haline gelen Tıp Fakültemizde yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını belirtti. 

Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Atan olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube