Yayınlanma Tarihi: 26 Ocak 2017 Perşembe

Eduroam ile İnternete Bağlanmak Çok Daha Kolay

Eduroam (Education Roaming - Eğitim Gezintisi), dünya üzerinde bu sistemine üye olan kuruluşlarda mobil cihazlar üzerinde bir kez yapılan basit ayarlar ile otomatik olarak bağlanmayı sağlayan bir sistemdir. Üniversitemizin 2012 yılından buyana üye olduğu bu sisteme sizde dahil olarak interneti Üniversitemiz yerleşkelerinde iç ve dış ortamlarda ve üye kuruluşlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Üniversitemiz tarafından 2012 yılında başlatılan tüm yerleşkelerde kablosuz internet projesi her geçen gün kapsama alanını genişleterek büyümeye devam etmektedir. Söz konusu proje kapsamında üniversitemiz yerleşkelerinde iç ve dış ortamlarda akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz sahip oldukları her türlü mobil cihazlarıyla internete kablosuz bağlantıyla erişebilmektedir.

Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz, Üniversitemize ait @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve parolaları ile sisteme giriş yapabilmektedirler. Misafirlerimiz ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından geliştirilen şifre talep sistemine bağlanarak cep telefonlarına gönderilen kullanıcı adı ve parola ile “misafir” ağından yararlanabilecekleri gibi eduroam ağına katılarak da internete erişebilmektedirler.

Üniversitemiz 2012 Yılından Buyana Eduroam Üyesi

Kablosuz ağ altyapımızın kurulumunun tamamlanmasıyla birlikte, üniversitemiz eduroam Konfederasyonuna üye olmuştur. Üniversitemiz bugün itibarıyla toplamda 7’si outdoor olmak üzere 190 erişim noktası (Access point) ile internet hizmeti vermektedir. Bu üyelikle birlikte, eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurtiçi, yurtdışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan üniversitemizde kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak, ziyaret ettiği kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Aynı durum, eduroam üyesi olan kurumlardan üniversitemize gelen misafirlerimiz için de geçerlidir.



Şu an itibariyle eduroam Türkiye’ye kayıtlı 97 kurum bulunmaktadır. Türkiye eduroam kapsama alanlarında 882 farklı lokasyonda, toplam 10141 adet erişim noktası (access point) ile hizmet sunulmaktadır.

Mobil Cihazlarda Eduroam Ayarları 

Mobil cihazlar üzerinde eduroam sistemini kullanmak için bazı protokol ayarları yapmak yeterli olmaktadır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın farklı özelliklere sahip mobil cihazlar için hazırlamış olduğu http://www.eduroam.hitit.edu.tr/ayar.html adresinde bulunan kurulum yardım dokumanı incelenerek cihaz ayarları yapılabilmektedir. 

Bilgi edinmek ve destek almak için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Web adresi : www.bidb.hitit.edu.tr

e-posta :  bidb@hitit.edu.tr

Tel : 0364 219 20 10


Bilgi İşlem Daire Başkanlığı


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube