Yayınlanma Tarihi: 04 Ocak 2017 Çarşamba

HİTİTSEM’de 3 Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı Daha Göreve Başladı

Üniversitemizde HİTİTSEM (Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında tam zamanlı olarak çalışmak üzere 3 yabancı uyruklu öğretim elemanımız göreve başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden Elise S. Zevitz, Paige C. Dabney ve Abrar Ahmed, Hitit Üniversitesi bünyesinde pek çok çalışmayı yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek Üniversitemiz ile ilk irtibatlarından Çorum’a gelmelerine kadar geçen süreçte son derece ilgili davranıldığını belirttiler.

HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı da tam zamanlı olarak çalışmak üzere yeni göreve başlayan 3 yabancı uyruklu öğretim elemanının HİTİTSEM’de düzenlenen ve yeni dönemde planlanan birçok eğitimde görev alacaklarını belirterek göreve başlayan öğretim elemanlarının dünyanın her yerinde geçerli eğitmen belgesi olan TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikasına sahip olduğunu ve tüm öğretim üyelerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylı olarak çalıştıklarını dile getirdi. Üniversitemiz ile çalışmak için çok sayıda başvurunun bulunduğunu da sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Başcı, özgeçmişlerine ve online yapılan görüşmelere göre bu eğitmenler ile çalışılmaya karar verdiklerini ifade ederek toplamda 6 ay süren inceleme, yazışma ve resmi süreçler neticesinde Çorum’a gelerek çalışmaya başladıklarını vurguladı.  

Yeni göreve başlayan eğitmenler ile HİTİTSEM’de düzenlenecek eğitimler sırasıyla;

  • İngilizce konuşma sınıfları,
  • Genel İngilizce eğitimleri,
  • Erasmus + öğrencilerinin eğitimleri,
  • Mühendislik Fakültesi Akredite olan bölümlerin eğitimleri,
  • Makale redaksiyon ve kontrol hizmeti (proofreading),
  • TOEFL ve IELTS Sınavlarına hazırlık eğitimleri,
  • Akademik makale yazımı eğitimleridir.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise HİTİTSEM’de çalışan hocalarımızın sayısının 4’e yükseldiğini belirterek Üniversitemizde toplam 13 adet yabancı uyruklu öğretim elemanı olduğunu ifade etti. Yapılan çalışmaların öğrencilerimizin ve akademik personelimizin yabancı dil kullanma becerilerinin artırılması için önemli bir adım olduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan, Yrd. Doç. Dr. Başcı’ya ve merkez bünyesinde kursları veren tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube