Yayınlanma Tarihi: 05 Ocak 2017 Perşembe

Teknokent’in İlk Öğrenci Firmasından Rektörümüze Ziyaret

Teknokent’te kurdukları ilk öğrenci firmasında yaptıkları çalışmalarla büyük başarılar elde eden Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğrencileri Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda yazılım ve tasarımı tamamen kendilerine ait olan ve ismini ASİST BM4 olarak belirledikleri basketbol şut makinasını tamamlayan öğrencilerimiz Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, yüz tanıma, performans ölçme ve raporlama özellikleri olan basketbol şut makinasının Türk basketbolunun gelişimine ve Türk sporcuların daha iyi yetişmesi için büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade ederek “Hitit Üniversitesi’nde olduğumuz için kendimizi ayrıcalıklı hissediyor ve büyük mutluluk duyuyoruz. Elde ettiğimiz bir başarı varsa, bu başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve değerli hocalarımızın bizleri her türlü konuda desteklemesiyle oldu. Rektörümüz, öğrenci olarak ne yapmak istediysek büyük bir destek vererek bizleri cesaretlendirdi. Hocamızın bizlere olan desteği ve ufkumuzu açan yaklaşımı, bizim yol haritamız oldu. Bizlere sundukları fırsatlardan ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundular.

Teknogirişim Sermaye Desteği Programından yararlanarak kurdukları firma ile Teknokentte yer alan Üniversitemiz öğrencilerinin elde ettikleri başarıdan dolayı büyük gurur duyduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da “Öğrencilerimiz, teknokentteki ilk öğrenci firmasını kurarak, şuana kadar muadilleri yurtdışında üretilen ancak yapmış oldukları yoğun Ar-Ge çalışmaları neticesinde basketbol şut makinasının yerli üretimine başladılar. Hiç şüphesiz ülkemizin geleceğe umutla bakmasına vesile olan gençlerimize inanıp onları desteklediğimiz sürece çok büyük projelere imza atacaklardır. Öğrencilerimizin daha başarılı çalışmalar yapacağına olan inancım tamdır” dedi.

Ar-Ge faaliyetlerinin uzun soluklu, sabır gerektiren ve günümüzde kültürel bir zorunluluk haline geldiği dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkemizde de son yıllarda ekonomik alanda yakalanan istikrarın kalıcı hale getirilmesi ve sürdürülebilir bir büyüme için vazgeçilmez bir unsur olan ihracatın ekonomideki ağırlığını artırmak için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek “2023 hedeflerine ulaşmak için yıllık ortalama %10’un üzerinde ihracat artışına ihtiyacımız bulunmakta ve bunun için de katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve ihracatı gerek. Bu tür ürünler ise Ar-Ge, inovasyon ve ileri teknolojiye dönük çalışmaları gerektiriyor. Bu alanlarda yapılacak harcamalar başlangıçta yüksek gibi görünse de orta ve uzun vadede kesinlikle geri dönüşü olacaktır. Zira her yıl Ar-Ge’ye yapılacak 1 milyar USD’lık yatırımın gelecek 10 yıl boyunca Türkiye GSYİH’nı %1 arttıracağı ifade edilmektedir” dedi. 

Bilginin, Ar-Ge ve inovasyonun en önemli hazine olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alkan, “Ar-Ge yapacak, çalışacak, atılım yapacak insanlara ihtiyacımız var. Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz” diyerek bir sanayi şehri olan Çorum ilimizde katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirme noktasında Teknokentimizin büyük önem arz ettiğini vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube