Türkiye’nin büyüme ivmesi sürekli artan üniversiteler arasında önde gelen Üniversitemiz, uyguladığı eğitim stratejileriyle akılcı, sistemli, bilgiyi hem üreten hem de kullanan öğrenciler yetiştirme çabası içinde çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu amaç doğrultusunda, Üniversitemize bağlı meslek yüksekokulları, programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak öncelikli olarak sanayi, hizmet, gıda ve turizm sektörlerine nitelikli ara elaman kazandırmak amacıyla 3+1 eğitim modelini uygulama çalışmalarına başlamıştır. Benzer şekilde, Mühendislik Fakültesinde de öğrencilerin uygulama kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla 7+1 modelinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin son dönemlerini işletmelerde, Ar-Ge ve Teknoloji merkezlerinde geçirerek “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi” almaları sağlanacaktır.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü/ Elektronik Teknolojisi Programı öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bu konuyu ele alan Rektörümüz, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki ara elemanı günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmek amacıyla yürütülen bu uygulama kapsamında, meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitimlerin 3 döneminin okulda teorik ve pratik eğitim, 1 dönemin ise işletmelerde uygulamalı eğitim olarak düzenlendiğine dikkat çekti.
Öğrencilerin uygulama eğitimi süresince işletmelerin çalışma koşullarına tabi olacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, her grup öğrenciye bir danışmanın atanarak belirli dönemlerde kontrol edileceğini ve öğrencilerin iş disiplinine uymalarının sağlanacağını söyledi. Bu uygulamayla işletmeler ve üniversite arasında yoğun iş birliği olacağından dolayı ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıdaki mühendis ve teknikerlerin Mühendislik Fakültemizde ve yüksekokullarımızda işletmelerin taleplerine göre yetiştirilmesinin sağlanacağını belirten Rektörümüz, eğitim programlarının iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda devamlı güncelleneceğini, iş hayatında karşılaşılan uygulamaya dönük sorunların bilimsel düzeyde çözümü için iş dünyası ile akademik personelin kaynaşmasının da sağlanacağını vurguladı.
Kısa bir süre önce Çorum YEDAŞ Koordinatörlüğü ile görüşmeler yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Prof. Dr. Alkan, bu ve benzeri iş birlikleri sayesinde günün koşullarına göre ve günün teknolojisini görerek yetişen öğrencilerimizin iş bulma imkânının kolaylaşacağını ve daha kolay kariyer planlaması yapacaklarını sözlerine ekledi.