Yayınlanma Tarihi: 03 Kasım 2017 Cuma

AK Parti Çorum İl Başkanı Karadağ ve Yönetim Kurulundan Üniversitemize Ziyaret

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve Yönetim Kurulu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek sonrasında Kuzey Kampüsü inşaatları gezildi. Ziyarette Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında, Üniversitemizin birçok başarı sıralamasındaki artışı ve yeni açılması planlanan Hukuk Fakültesi konuları ele alındı. Üniversitemiz Yapı Daire Teknik İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı da inşaatlar hakkında bilgi verdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve ekibi, URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2017-2018 yılı dünya sıralamasında 25 bin yükseköğretim kurumu arasında 2 bin 342’inci sırada yer alarak büyük bir başarı gösteren Üniversitemizi tebrik etti.

AK Parti Çorum İl Başkanı Karadağ: “Üniversitesinin Başarısında En Büyük Pay Rektörümüze Ait”

Üniversitemizin geldiği noktaya dikkat çekerek Üniversitemizin başarısında en büyük payın Rektörümüze ait olduğunu ifade eden Av. Karadağ,  Prof. Dr. Alkan’ın göreve gelmeden önce Üniversitemizde kampüs tartışmaları olduğunu dile getirerek Rektörümüzün 2011 yılında göreve gelmesiyle birlikte artık kampüs sorunu diye bir sıkıntının kalmadığını söyledi. Üniversitemizin binaları, öğretim eleman sayısı ve öğrenci sayısıyla her geçen yıl giderek büyüdüğünü vurgulayan Karadağ, Üniversitemizin akademik anlamda dünyadaki üniversiteler arasında %10’luk dilime girmesinin çok büyük bir başarı olduğunu kaydetti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise “Hiç şüphesiz elde edilen başarılar ve sıralamalardaki ciddi sıçrayış, şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarıdır. Bu başarılı sonuçları görmek gerçekten mutluluk ve gurur verici.  Çalışmalarımıza son hızla devam edeceğiz.” diyerek konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan bunlara ek olarak, Üniversitemiz Senatosunun aldığı kararla Tıp Fakültesinden sonra büyük bir adım attıklarını ifade ederek Hukuk Fakültesi için YÖK’ten onay beklediklerini açıkladı.

Hukuk Fakültesi için daha önceden AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile sürekli istişare halinde olduklarını belirten Prof. Dr. Alkan, “AK Parti İl Başkanımız Mehmet Karadağ’ın destekleriyle, katkılarıyla ve bizleri yüreklendirmesiyle senatomuzun aldığı kararla YÖK’e başvurumuzu yaptık. İnşallah karşılığını da bulacağız. Hukuk Fakültesi için süreç başladı.” diyerek müjde verdi. 

Hukuk Fakültesi için yapılan girişimleri de değerlendiren Karadağ, öğrencilerin tercih edebileceği temel bölümler olan Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesinin yanı sıra Hukuk Fakültesinin de açılması ile birlikte Üniversitemizin sıralamalarda daha da yukarılara çıkacağını söyledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Tüm Çorum’un Üniversiteyi Benimsenmesi Gerçekten Çok Büyük Mutluluk” 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitenin Çorum’da tüm paydaşları ile iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin tüm Çorum tarafından benimsemesinin çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

“Üniversite kurmak ile üniversite olmak arasında fark olduğunu vurgulayarak Hitit Üniversitesinin üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Prof. Dr. Alkan, “Üniversite kurmak için sadece belli bir fiziki imkânlara sahip olmanız gerekiyor. Üniversite olmak ise başka bir şey. Üniversite olunabilinmesi için bütün şehrin kabullenmesi gerekiyor. Alınan sonuçlar, üniversite olma yolunda olduğumuzu gösteriyor. 2011 yılında kampüsü olmayan tek ildik. Kısa sürede kampüs için 2800 dönüm gibi bir alana ulaştık. Üniversitemiz 11 yaşında olmasına rağmen ilk 1000’e girmemesi için hiçbir neden yok.” diye konuştu 

Kuzey Kampüsü İncelediler 

Ziyaretin tamamlanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve beraberindeki heyetle, Kuzey Kampüsünde yapımı devam inşaatlarımız yerinde incelendi. 

Üniversitemiz Yapı Daire Teknik İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı, Isı Enerji Merkezini, Merkez Yemekhane, Kütüphane ve İlahiyat Fakültesi hakkında bilgi verdi.

Av. Mehmet Karadağ, “Yapılan çalışmalara hakikaten hayran kalmamak mümkün değil. Birçok kamu binasında bu tür özellikli binaları göremiyoruz. Bir el tarafından yönlendirildiği belli oluyor. Sayın Rektörümüzün en ince detaylara kadar dikkat ettiğini görüyoruz ve kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hitit Üniversitesi ölü doğmadı, dünya standartlarında, kampüsü, fiziki alanları ve yakalamış olduğu akademik kalitesiyle başarılı bir üniversite olduğunu ortaya koymuş oldu. Kuruluşunda emeğimizin olduğu üniversitenin son dönemde kısa bir süre içerisinde kat ettiği başarı takdire şayan. Kampüs tamamlandığında öğrenci sayısının daha da artacağına inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şimdiye kadar verdikleri katkı ve sağladıkları desteklerden ötürü AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a ve ekibine teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube