Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2017 Perşembe

Rektörümüz TED Çorum Koleji Kariyer Günlerine Konuk Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TED Çorum Kolejinde düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Günümüzde ihtiyaçların, teknolojinin ve dünyanın hızla değiştiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  bu değişimin eğitime de yansıdığını vurgulayarak günümüzde X, Y, Z kuşağı olmak üzere sınıflandırmalar yapıldığını ve Z kuşağındaki öğrencilerin yaklaşımlarının ve algılarının daha iyi anlaşılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sıradan mı yoksa insanlık hayatına yön veren, dünyayı değiştiren bireyler mi olmak istersiniz? Önemli olan insanların hayatını bir şekilde geçirmesi değil, ne yaptığınız ve ne bıraktığınızdır. Kendinizden başka kaç kişiye daha fayda sağladığınızdır. Önemli olan bunlardır” diyerek nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine değindi. “Birincilik eşittir rahatsızlık” söyleminde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, hem rahatlığın hem de başarının aynı anda olmadığının altını çizerek “Yaşadığınız toplumdan bihaberseniz, dünyada ne olup ne bittiği sizi hiç ilgilendirmiyorsa, gazete ve kitap okumuyorsanız, bu insanların dertleriyle dertlenmiyorsanız sınıfın ya da okulun birincisi olmanızın bir manası yok.” dedi.

Öğrencilere ne iş yaparlarsa yapsınlar, en güzel şekilde yapmaları gerektiğini, yaptıkları işlerde düsturlarının “bir kalite ölçüsü olmak” olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Alkan, geleceğin en güzel anlamda şekillenmesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek “Yapacak çok işimiz var. Bu dünyayı değiştirecek olan sizlersiniz. Teknolojiyi, bilimi, ilmi insanlığın iyiliği için kullanacak insanlara ihtiyacımız var. Sorumluluğumuz ve yükümüz inanılmaz derece ağır. Bu memleketin, coğrafyanın bizlere çok ihtiyacı var” dedi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube