Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2017 Pazar

Rektörümüz Uluslararası Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz ile Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) bünyesinde yer alan Çorum Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Üniversitemizde öğrenim görmeye gelen uluslararası öğrencilerimizle bir araya geldi. 

Uluslararası öğrencilerimizle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve bunlara ilişkin çözümlerin ele alındığı toplantıya UDEF temsilcileri, ÇUDER yönetimi ve çok sayıda uluslararası öğrencimiz katıldı.

Toplantının başında bir selamlama konuşması yapan UDEF Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı Fatih Evran, UDEF bünyesinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak “UDEF olarak ülkemize gelen her öğrenciyi biz bir milletiz şeklinde misafir öğrenci olarak görüyoruz” dedi. “Sizlerin buradaki sorunları çözmeye ve gerekli yerlere götürmeye talibiz” diyerek sözlerine devam eden Evran, dernek faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek “Biz bir milletiz sloganıyla ortaya çıktık. Dünyanın her yerinden öğrencilerimiz var. Bölge, mezhep, din ayrımı gözetmeksizin görevimiz sadece paydaşlarla birlikte sizlerin sorununuza çözüm üretmektir” ifadelerini kullandı.

ÇUDER adına konuşma yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Erol Taşkan ise “ÇUDER olarak adım atmamızın temelinde en güvendiğimiz kurum Hitit Üniversitesi, en güvendiğimiz şahıs da Rektörümüzdür. Rektörümüzün yıllardır bu alanda bu meselelere nasıl yaklaştığını bildiğimiz için bu alanda daha güçlü hizmet vereceğimize inanarak yola çıktık. Hem millet olarak hem de inancımız gereği gurbetten gelmiş, bulunduğu yere yabancı olan herkese gönlümüzü, kalbimizi açmakta kendimizi sorumlu hissediyoruz. Misafirin her zaman hane sahibinin başının üstünde yer vardır. Sizler de bizim için evimize davet ettiğimiz çok kıymetli misafirlerimizsiniz. Memleketlerinize döndüğünüz zaman sizin kalbinizde iyi bir iz bırakabilirsek kendimizi başarılı sayacağız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da öğrencilerimizin pek çoğunun geldiği ülkelerle bir gönül bağımızın, bir tarih bağımızın olduğunu belirterek ortak çok yönümüzün ve yapılacak çok çalışmamızın olduğunu vurguladı. Kişisel hayatta maddiyatın ya da kariyerin çok önemli olamayabileceğini ancak ülke olarak bakıldığında ekonomik anlamda güçlü olunması gerektiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Ekonomik olarak güçlü değilseniz gerçekten dünyada küresel ve söz sahibi olmanız çok kolay değil. Şuan hemen hemen her ülkeye vizesiz bir şekilde gidebilir bir hale geldik. Sebebi ise gerçekten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ekibi ile birlikte yapılan çalışmalara baktığınız zaman Türkiye ekonomik, siyasi olarak söz sahibi oldu ve artık kuralları belirleyen ülke haline geldi. Güçlenmenin karşılığında düşmanlarınızda artıyor. Buna hazırlıklı olmak da milli uçağınızın, milli yazılımınızın, milli insanınızın olmasını gerektirir” dedi.

50 civarında çalışanı olan whatsapp firmasının marka değerinin 30-40 milyar dolar arasında, binlerce çalışanı olan Türk Hava Yolları’nın ise 5 milyar dolar civarında marka değeri olduğu bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyadaki her şeyin, teknolojinin, bilimle, inovasyonla ve Ar-Ge ile ortaya çıktığını belirterek “Gerçekten küresel güç olmak istiyorsanız, gerçekten güç olmak istiyorsanız özellikle ekonomik olarak olmak üzere her anlamda güçlü olmak zorundasınız” dedi.

Sadece ülkemizin değil öğrencilerimizin geldiği coğrafyaların da aynı kadere sahip olduğunu ve aynı gelecek kaygısına sahip olmamız gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hepimiz aynıyız. Beraber hareket etmekten başka çaremizde bulunmamakta. O yüzden burada bulunma sebebinizi çok önemli bir misyon olarak düşünün. Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesinde ‘Kim var denilince sağına ve soluna bakmadan ben varım diyerek bir adım öne çıkan bir gençlik’ tarifi var. Gerçekten bunu söyleyebilmemiz lazım. Çünkü dünyayı değiştirmek istiyorsak bizlere çok düşüyor. Dünyada elimizin dokunması gereken çok insan var” dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube