Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2017 Çarşamba

Rektörümüz KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdunda Öğrencilerimizle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünce sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen “Yükseköğretimde de Milli Seferberlik” konulu söyleşiye katılarak öğrencilerimizle bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erol Kavuncu, her şeye rağmen Türkiye’nin son yıllarda gerçek anlamda kalkındığını, geliştiğini, zenginleştiğini ve bunların beraberinde ciddi sorunlarla da mücadele edildiğini dile getirerek bir ülkenin, milletin en büyük değeri, en büyük zenginliğinin yetişmiş nitelikli insan gücü olduğunu vurguladı ve bu noktada akla üniversitelerin geldiğinin altını çizdi. Rektörümüzün göreve gelmesiyle birlikte Üniversitemizde büyük gelişmelerin yaşandığını da söyleyen Kavuncu, yapmış olduğu çalışmalardan ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

15 Temmuz sürecinde yaşanan darbe girişimi sonrasında herkesin bir ders çıkarması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu noktada da en ağır sorumluluğun üniversitelere düştüğünü ifade ederek yerli ve milli olmanın önemine değindi. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerektiğini ve ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, teknolojinin öneminin 15 Temmuz sürecinden sonra bir kez daha anlaşıldığının altını çizdi. 

Güçlü olmanın koşulunun teknolojiyi iyi kullanmak ve üretmek olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üretmeyen ülkelerin artık dünyada küresel aktör olma şansı yok. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Hepimize muazzam vazifeler düşüyor. Mazeret üretme zamanı değil. Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesindeki ‘Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik’ ve ‘Kim var denilince sağına ve soluna bakmadan ben varım diyerek bir adım öne çıkan bir gençlik’ ifadelerindeki gibi hareket etmeliyiz. Bu düsturlarla hareket eden insanlar değiştiriyor dünyayı. Sizlere hem iş anlamında hem insan yetiştirme anlamında çok ciddi sorumluluklar düşüyor” dedi. 

Referandum süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sürecin büyük önem arz ettiğini belirterek Avrupa ülkelerinin hayır noktasında birleşmesinin de çok manidar olduğunu vurguladı. 

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sonra erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube