Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2017 Çarşamba

Tıp Fakültemizde İlklerimiz Devam Ediyor

Tüm insanlığa fayda sağlamak amacıyla çalışmalarını hızla sürdüren Üniversitemiz, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yapmış olduğu başarılı tedavi yöntemleriyle ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Sadece şehrimizdeki değil çevre illerden gelen hastalara da hizmet veren T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıp Fakültemiz öğretim üyelerinin imza attığı başarılı operasyonların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Bu kapsamda Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahi ve Üroloji Kliniğinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, bir tanesi Yozgat’tan sevk edilerek hastanemize başvuran dört hastamız ilimizde ilk kez yapılan ameliyatlarla sağlıklarına tekrar kavuştular.   

Genel Cerrahi Kliniği Büyük Bir Başarıya Daha İmza Attı

Genel cerrahi kliniğine karında şişlik, karın sağ üst kısmında ağrı ve vücudunda döküntü şikayeti ile başvuran 53 yaşındaki hastada, yapılan tetkiklerde karaciğerinin neredeyse % 60’ını kaplayacak şekilde karaciğer sağ kısmının tamamını işgal eden dev hemanjiom (Damar Topaklanması) ve ayrıca yapılan incelemelerde karaciğerdeki bu dev kitlenin hastanın kanındaki pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerin fonksiyon ve sayılarını olumsuz etkilediği tespit edildi. Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner ve Asistan Doktor Mesut Bala tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilen hastanın karaciğerinin sağ yarısı başarılı bir şekilde alındı.

Oldukça deneyimli ellerde ve önemli merkezlerde yapılabilen ameliyata ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mete Dolapçı, “Karaciğerin neredeyse %60’ının alındığı Sağ Hepatektomi (Karaciğerin sağ kısmının bir kısmının çıkarılması) özellikli merkezlerde yapılan bir ameliyat olup, hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrası takip ve tedavisinde herhangi bir problem olmayan hasta şifa ile taburcu edildi. Çok yüksek derecede hayati tehlike içeren ve teknik olarak çıkarılması çok zor olan bu tür ameliyatların hastanemizde gerçekleştiriliyor olması bölgemiz adına gurur vericidir” dedi.

Çocuk Cerrahi Kliniğinde İki Önemli Ameliyat Başarı İle Gerçekleştirildi

Çorum’da ilk kez “Laparoskopik Parsiyel Splenektomi” ve “Doğumsal Diyafram Hernisi Onarımı” yapıldı. Tıp Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve Çocuk Cerrahisi Uzmanlarından oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarla hastalarımız sağlıklarına kavuştu. 

Özellikle çocukların bağışıklık sistemi için önemli bir organ olan dalağın yeterli miktarda korunabilmesi için kitleyi içerecek şekilde laparoskopik parsiyel splenektomi yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, “Bu operasyon açık yöntemle yapıldığında geniş kesi, ameliyat sonrası uzun yatış süresi ve ağrı gibi dezavantajlara yol açmasına karşın, laparoskopik parsiyel splenektomi birkaç küçük kesiden yapılabilen, ameliyat sonrası hasta konforunun fazla olduğu, daha az ağrısız ve kısa sürede taburculuğa olanak sağlayan ve ileri cerrahi tecrübe gerektiren bir yöntemdir. Tecrübeli cerrahlar tarafından uygulanan bir tekniktir ve operasyondan kısa süre sonra hasta taburcu edilebilmektedir” dedi. 

Diyaframda doğumsal yırtığa bağlı bağırsakların göğüs boşluğuna kaçmasına yol açan ve acil müdahale gerektiren doğumsal rahatsızlığın saptandığı hastanın da acil olarak ameliyata alınarak başarılı bir onarım yapıldığını bildiren Doç. Dr. Afşarlar, “Her iki ameliyatın da ilimizde ilk kez yapılmış olması vatandaşlarımız için yüz güldürücüdür” ifadesini kullandı.

Üroloji Kliniğinde Bir İlk Gerçekleştirildi

Üroloji Kliniğinde; Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Baykam, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici, Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Buğra Şentürk ve Asist. Dr. M. Serdar Çağlayan’dan oluşan ekip tarafından mesanesinde ileri evre tümörü olan bir hastaya radikal sistoprostatektomi+ileal loop operasyonu (idrar torbasının, prostat bezinin, döl yollarının alınması ve bağırsaktan idrar torbası yapılarak karına bağlanması ameliyatı) uygulandı.

Bu tür kanser ameliyatlarının büyük ve riskli cerrahiler olduğu için her merkezde yapılamadığını ifade eden Doç. Dr. Murat Baykam, “Sadece büyük merkezlerde yapılabilen ameliyatı büyük ve tecrübeli hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Çağımıza ayak uyduran, her zaman daha iyisini yapmayı ilke edinmiş, yeniliklerin takipçisi olan ve bunları hastalarımıza sunan bir merkez olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ve AK Parti İl Başkanı Karadağ’dan Geçmiş Olsun Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, hastanemizde yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve geldiği günden beri büyük bir çaba ve sabır göstererek büyük çalışmalara imza attığını ifade ederek Üniversitemizin her alanda yapmış olduğu gibi sağlık alanında da gerçekleştirdiği çalışmalarla ilimize ve bölgemize önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Tıp Fakültemizin katkılarıyla hastanemizde yapılan operasyonların şehrimizi seven herkesi gururlandırdığını belirten Av. Karadağ, “Hastanemiz gerek Üniversitemizin öğretim üyeleriyle gerekse de uzman doktorlarımızla her geçen gün hızla büyüyor. Artık hastaların sevk edildiği değil çevre illerden sevk kabul eden ve başarılı tedavi yöntemleriyle bölge hastanesi olma yolunda ilerleyen bir hastaneye sahibiz. İnanıyorum ki Üniversitemizin değerli katkıları, tecrübeli hekim kadrosu ve oldukça modern bir şekilde yapılan yeni eğitim ve araştırma hastanesi ile Çorum, sağlık merkezi haline gelecektir” dedi.  

Her zaman olduğu gibi bundan sonrasında da desteklerinin devam edeceğini belirten Av. Karadağ, operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretim üyelerimize, uzman doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Türkiye’ye örnek olan afiliasyon sonucunda öğretim elemanlarımız, alanında uzman hekimlerimiz ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleri sonucunda hastanemizin çok önemli başarılara imza attığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, yakalanan ivmeyle birlikte ülkemize ve daha da önemlisi insanlığa katkı sağlayacak pek çok çalışmanın gerçekleştirileceğine olan inancının tam olduğunu vurguladı. İlimizde yapılan bu nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleriyle önemli gelişmeler kaydetmeye devam ettiğini belirtti.  

Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, ameliyatları gerçekleştiren öğretim üyelerimiz ve uzman doktorlarımız olmak üzere tüm hastane çalışanları ile Üniversitemize her zaman destek veren AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube