Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2017 Salı

Rektörümüzden Üniversitemizin “İlk” Bölümü Makine Programına Anlamlı Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programına ziyarette bulundu. Ziyaretin ana gündemini Makine Programının Üniversitemizin ilk ve en eski bölümü olması münasebetiyle dünden bugüne gelinen noktada gelişimi, konumu/durumu ve elde ettiği haklı gurur oluşturdu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ziyarette yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: “Bilindiği üzere Üniversitemiz 1976 yılında kurulan 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip. İlk meslek yüksekokulu olarak kurulan eğitim kurumumuzun ilk bölümü de Makine Programıdır. Bu kapsamda, Meslek Yüksekokulumuz ilk olarak Teknik Bilimler dalında Makina Programına aldığı 200 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde görev yapan öğretim elemanlarından derslerin yürütülmesi konusunda yardımlar alınmıştır. Öğrencilerin aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak üzere gerçekleştirilen atölye çalışmalarında sadece bir kaynak makinasıyla yola çıkan Meslek Yüksekokulumuz, 2006 yılında Hitit Üniversitesi adını alarak 2011 yılı itibarıyla büyük bir atılım ve ivmeyle %60’ı Çorum merkez ve ilçelerdeki yüksekokullarımızda sayısı 7300’ü aşkın öğrencimize, 90 farklı programda kendi bünyesinde görev yapan öğretim elemanlarımız tarafından eğitim verilmekte olup yaklaşık 40 yıl sonra Çorum Meslek Yüksekokulunun yeni binasını yapmakta bizlere nasip olmuştur. Meslek Yüksekokulumuz artık içerisinde öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için son derece modern şartlarda dizayn edilmiş ofislerin, konferans salonlarının, sosyal tesisin, kapasitesi 1000 kişinin üzerinde olan 2 adet yemekhanenin, kantinin, kapalı otoparkın ve konukevinin bulunduğu toplamda 17.200 m² kapalı alana sahip yepyeni bir yerleşkeye sahiptir.” 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin 1976 yılında Makine Programına öğrenci alımıyla başlayan hikâyesinin 2006 yılında Hitit Üniversitesi adıyla kurulduktan sonra 2011 yılı itibarıyla da ivme kazanarak geçmişten günümüze bakıldığında çok büyük yol kat ettiğini, Üniversitemizin tanınır ve saygın bir üniversite imajı sağlaması yolunda ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini bildirerek “Gururla belirtmeliyim ki Hitit Üniversitesi 8 fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve sayısı 18 bine yaklaşan öğrencisiyle bugün Türkiye’nin önemli eğitim kurumları arasında yerine almıştır. 40 yıllık köklü geçmişi,  deneyimli personeli, kurumsallaşmış yapı ve gelenekleri, sürekli gelişen altyapısı, gerek akademik ve bilimsel gerekse sosyal ve kültürel yönden gösterdiği gelişim çizgisi ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla analitik düşünebilen, sorgulayıcı, ufuk sahibi, şehrimize, bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize hizmet eden öğrenciler yetiştirmeyi kendine misyon edinmiş ve artık bir marka haline gelmiştir.” ifadelerinde bulundu.

Bu süre içerisinde gelinen düzeyin gurur verici olduğunu, bu başarı tablosuyla yetinmeden “Bir Dünya Üniversitesi” olma hedefine doğru ilerlemeyi misyon edindiklerini de dile getiren Prof. Dr. Alkan, göreve başladığı süre boyunca yükseköğretimde kaliteyi yükseltme, ülke ekonomisi, kültürü ve yetişmiş insan gücüne katkı sağlamada kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube