Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2017 Pazartesi

YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Üniversitemizi Ziyaret Etti

YÖK tarafından uygulamaya konulan üniversitelerin gelişim durumunun gözlemlenmesi ve mevcut durumunun yerinde tespiti amacıyla YÖK üyelerinden oluşturulan heyetler tarafından yapılacak ziyaretler başladı. Bu kapsamda ilk olarak YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan’dan oluşan heyet Hitit Üniversitesini ziyaret etmek üzere Çorum’a geldi. 

Başta öğretim elemanları ve öğrenciler olmak üzere ildeki ilgili paydaşlarla bir araya gelinmesinin planlandığı ziyaret kapsamında YÖK Heyeti ilk olarak Çorum Valisi Necmettin Kılıç ile bir araya geldi. Yapılan değerlendirmenin ardından heyet, Çorum Sanayi ve Ticaret Odasını (ÇTSO) ziyaret etti. ÇTSO Meclis başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Fikret Tepençelik, Yakup Karaca, Muharrem Sarıaslan ve Hayri Şamlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette ilimiz ile ilgili yapılan genel değerlendirmelere ek olarak, Hitit Üniversitesi ile sanayinin iş birliği konuları ele alındı. 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden heyete, Üniversitemizin mevcut durumu, yapmakta olduğu çalışmalar ve orta, kısa ve uzun vadeli gerçekleştireceği projeler aktarılarak, değerlendirmeler yapıldı. YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Senato Üyelerimiz ve Üniverstemizin farklı Fakülte, Yüksek Okul ve Meslek Yüksekokularında görev yapan öğretim elemanlarımızla bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Öğretim elemanlarımızın Yükseköğretim ve YÖK ile ilgili sorularını yöneltme ve pek çok farklı konunun ele alınma fırsatı sunulan görüşmelerin ardından, Heyet önlisans, lisans ve lisanüstü öğrencilerimizle bir araya gelerek, görüştü. 

Heyet, toplantıların ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren eğitime başlayacak olan Tıp Fakültesi öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürecekleri Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında incelemelerde bulundular. 

YÖK Heyeti son olarak, TC Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu. Ziyarette, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Çorum AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Sağlık İl Müdürü Dr. Metin Öztürk ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış da yer aldı.

İlimizde ve Üniversitemizde yapılan muhtelif ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Şişman, birkaç yıl önce geldiğinde gördüğü ile şu anda gördüğü Hitit Üniversitesi arasında gözle görülür büyük bir gelişme olduğunu, hızlı büyümenin açık ve net bir şekilde görüldüğünü ve bu başarıda en büyük payın da yoğun ve bir o kadar da titiz çalışmalara imza atan Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’a ait olduğunu ifade etti. Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan ise Çorum’da Üniversiteyle şehrin bütünleşmesi adına çok başarılı çalışmaların gerçekleştirildiğini, ciddi bir kucaklaşma içinde olduklarını büyük bir memnuniyetle gördüklerini ifade etti. Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında yapılan çalışma ve projelerin çok dikkat çekici başarı örnekleri olduğunu ve sanayicilerle üniversitenin yakın bir ilişki içerisinde olunduğunu gördüklerini söyledi. Bunlara ek olarak, YÖK Yönetim Kurulu Üyeleri gayretli ve proje üretme heyecanı içindeki öğretim elemanlarını ve üretken yönetim kadrosunu tanımaktan memnuniyet duyduklarını da sözlerine eklediler. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube