Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2017 Pazar

Sağlık Alanında Başarılı Çalışmalara İmza Atmaya Devam Ediyoruz

Sağlık alanına büyük önem veren Üniversitemiz, bünyesinde barındırdığı tecrübeli ve yetkin öğretim üyeleri ile birlikte başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 

Bu kapsamda sadece şehrimizdeki değil çevre illerden gelen hastalara da hizmet veren T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemize alt gastrointestinal kanama ile başvuran 5 yaşındaki hasta, Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemiyle sağlığına tekrar kavuştu.

İlk olarak Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Gastroenterolojisi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba tarafından tetkik ve tedavisine başlanan hastada yapılan tetkikler neticesinde doğumsal bir rahatsızlık olan ve Meckel divertikülü olarak adlandırılan bir barsak artığının olduğu tespit edildi.

Elde edilen netice sonrasında ise Tıp Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve Op. Dr. Mehmet Metin, yaptıkları laparoskopik yani kapalı yöntemle ameliyat ederek hastanın kısa sürede sağlığına kavuşmasını sağladılar. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, “Meckel divertikülü toplumun yaklaşık %2’sinde görülebilen, iltihap ve kimi zaman mide ve pankreas dokusu içerebildiği için ciddi kanamaya yol açan doğumsal bir artıktır. Tedavisi cerrahi olarak bu artığın alınması olup, laparoskopik yani kapalı cerrahi yöntemle yapılması, hastanın ameliyat sonrası ağrısının daha az olması, küçük birkaç kesiden ameliyatın yapılması nedeniyle kozmetik olarak daha iyi sonuç vermesi, ameliyat sonrası hastanın daha çabuk iyileşmesi ve gündelik hayatına daha çabuk dönebilme avantajlarına sahiptir” dedi.

İlimizde yapılan bu nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’ye örnek olan afiliasyon sonucunda öğretim elemanlarımız, alanında uzman hekimlerimiz ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleri sonucunda hastanemizin çok önemli başarılara imza attığını belirterek “Artık ilimizde, hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavi, konusunda uzman Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizle birlikte hastanemizdeki hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi. 

Tedavi gören hastaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, her geçen gün hızla büyüyen Tıp Fakültemiz bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirterek başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Çocuk Gastroenterolojisi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba, Op. Dr. Mehmet Metin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube