Yayınlanma Tarihi: 05 Nisan 2017 Çarşamba

Burkina Faso ve Benin Büyükelçiliklerinden Üniversitemize Ziyaret

MÜSİAD Çorum Şubesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde ilimize gelen Burkina Faso ve Benin Büyükelçileri ile beraberindeki heyet Üniversitemizi ziyaret etti.

Bu kapsamda MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Üniversitemize gelen Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko, Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina, Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Ateşesi Roger Gnaho ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile görüşmede bulundular.

İkili işbirlikleri, ortak çalışmalar, öğrenci değişim programları ve değişim anlaşmalarının ele alındığı görüşmede Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İssiradjou İbrahim Gomina, Benin Cumhuriyeti’nden ve bölgesinden gelen öğrencilerin Üniversitemizde eğitim alabiliyor olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek “İnanıyorum ki gelecek senelerde daha çok Beninli öğrenciniz olacaktır” dedi.

Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Amadou Dicko ise Üniversitemizde yapılan çalışmalardan ve gösterilen ilgiden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise bu sene Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Çorum’a alınacağını ve Üniversitemizin mühendislik konusunda oldukça iddialı olduğunu ifade etti. İİBF bünyesinde bulunan bölümlerden bahseden Rektör Prof. Dr. Alkan “Üniversitemizde 200’e yakın bölümümüz var ve öğrencilerinizde bu bölümlerde eğitim vermek istiyoruz” dedi.

Öğrenciler açısından Çorum yaşamı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemizde öğle ve akşam yemeklerini çok düşük bir ücretle veriyoruz. Çorum’da konaklama ve yaşamak çok kolay. Bunlar öğrenciler açısından büyük bir avantaj ve öğrencilerinizin buraya gelmesini çok istiyoruz. Üniversite olarak özellikle gönül coğrafyası olarak adlandırdığımız Kuzey Afrika başta olmak üzere Afrika ülkelerini hem ticari olarak hem de eğitim anlamında çok önemsiyoruz ve gücümüz yettiği kadar da eğitsel işbirlikleri yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Üniversitemizin sadece eğitsel değil MÜSİAD gibi güzide kurumlarla beraber farklı alanlarda da işbirlikleri yapmak istediğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu ziyaretin güzel işbirliklerinin başlangıcına vesile olacağına inanıyoruz. İş dünyasının en güzide temsilcilerini barındıran Çorum MÜSİAD ile de böyle bir işbirliği çok verimli çalışmalara zemin hazırlayacaktır” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube