Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2017 Pazar

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni İİBF’de Yapıldı

Üniversitemiz ile KOSGEB Çorum Müdürlüğü katkılarıyla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi’nde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” ne devam edip başarılı olan öğrencilere Sertifikaları törenle dağıtıldı. 

Sertifika Dağıtım Törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB Çorum Merkez Müdür Vekili KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal, İİBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sabiha Kılıç ve Doç. Dr. Taha Bahadır Saraç, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini yürüten Yrd. Doç. Dr. Mihriban Cindiloğlu, Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar, Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, fakülte öğretim elemanları ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Sertifika dağıtımı öncesi konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizde bu programın ilk gerçekleştirildiğinde Hitit Üniversitesinin Türkiye’de bu işi yapan ikinci üniversite olduğunu ifade ederek “Girişimcilik konusunu destekleyen ve bunu somut olarak hayata geçirmeye başaran nadir üniversitelerden birisiyiz. İlk olarak İşletme Bölümü ile başlattığımız ve eklenen diğer bölümlerin yanı sıra Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarımızda da devam edeceğini ümit ettiğim çalışmayı başarıyla uygulamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.  

“Her geçen gün gerek katılımcı sayısı gerek başarı oranının arttığı ve çok güzel geri dönüşlerin alındığı bir programın içerisindeyiz. Girişimcilik konusu her ne kadar Türkiye’de veya üniversitelerimizde yeni bir konsept olsa da ilk eğitimin 1947 yılında başlatıldığı düşünüldüğü zaman aslında çok geç kalınmış olduğunu görmek mümkün. Biz Hitit Üniversitesi olarak KOSGEB ile birlikte güzel bir adım atarak bu sene geldiğimiz noktada 150 öğrencimize 150.000 TL’ye varan destekleri bu program sayesinde verebilir hale geldik” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkelerin büyüklüklerinin nüfuslarıyla değil girişimcilik endeksleriyle ölçülmeye başlandığı, teknolojik olarak ne kadar ileri olduklarına bakıldığı 21. yy’da bu ve benzeri eğitimlerin çok önemli olduğuna yürekten inandıklarını belirterek “İnşallah bu eğitimleri gücümüz yettiği kadar sizlere öğrenciyken vermeye gayret ediyor ve etmeye de devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bizlerin gururusunuz ve sizlerin bu örneklerinin bizler için gelecekte önemli veri olacağına inanıyorum” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin öğrencilerimize mevcut iş imkanlarının yanı sıra alternatif bir iş kapısı açtığını, girişimcilik ruhuna sahip nesiller olarak kendi işlerini kurabilme imkanları tanındığından da bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, KOSGEB Destek Mekanizmasının da öğrencilerimize önemli destekler sağladığını ifade ederek bu programın uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

KOSGEB Çorum Merkez Müdür Vekili KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin düzenlenmesinde göstermiş oldukları yoğun çalışma ve ilgilerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a katkısı olan tüm öğretim elemanlarına ve özellikle de öğrencilerimize teşekkürlerini sundu. 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin,

  • İşletme Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • İktisat Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Maliye Bölümü

4. sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak sunulmuş olup, hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere bir dönem boyunca KOSGEB Destekli olarak toplam 74 saat üzerinden ve 4 modül halinde tamamlanmıştır. Ders içeriğinde;

  • Modül 1: Girişimcilik Kavramı, Dersin İçeriği ve Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması, İş Fikri Geliştirme ile Yaratıcılık ve Yenilik Yaklaşımı, Sorumlu Girişimcilik Kavramı ve İşletme  Kavramı ile İşletme Fonksiyonları,
  • Modül 2: İşletme Türleri ve Kuruluş Şekilleri, İşletme Fonksiyonları (Pazarlama, Üretim, Yönetim, Muhasebe ve Finans)    
  • Modül 3: İş Planı Kavramı ve Ögelerine Yönelik Örnek Olay Çalışmaları
  • Modül 4: İş Modeli ve İş Planına Yönelik Atölye Çalışmaları

yer almıştır. Ayrıca içeriğin zenginleştirilmesi amacıyla KOSGEB Çorum Müdürlüğünden bir uzman desteği ile eğitimlerde öğrencilerimize bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanmıştır. 

Girişimcilik dersini alan öğrencilerimizin hem ders ile ilgili tüm paylaşımlarını takip edebilecekleri hem de önemli bilgi ve notlarının paylaşılabileceği www.girisimcilik.hitit.edu.tr adlı sayfa hazırlanarak tüm bilgi ve paylaşımlar için tek kaynaktan bilgiler temin edebilmiştir. 

Program kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini yürüten Yrd. Doç. Dr. Mihriban Cindiloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar tarafından da öğrencilerimiz ile birlikte KOSGEB desteği alan Örnek İşletme ziyaretleri yapılmıştır.    

Girişimcilik dersini seçen ve başarılı olan öğrencilerimiz aldıkları Grişimcilik Sertifikası ile Türkiye’nin yer yerinde ve zaman sınırı olmaksızın, KOSGEB Girişimcilik desteği devam ettiği sürece ilk işletme kurulması aşamasında yararlanılabileceklerdir. 

Program sertifika almaya hak kazanan 150 öğrencimize sertifikaları ve temsili 150.000 TL’lik çeklerinin dağıtımının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube