Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2017 Çarşamba

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni akademik ve idari personelimiz, mezun öğrencilerimiz ve çok sayıda mezun öğrenci ailelerinin katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Alanında gerçekleştirilen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programda ilk olarak mezun öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Fatma Başer bir konuşma yaptı. Tören, Üniversitemiz Rektörü ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında “Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına herkese teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz”  diyerek söze başlayan Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak sayıları her geçen gün artan öğretim elemanlarımız ve idari personelimizle, yeni açılan birim ve bölümlerimizle, sürekli geliştirilen teknolojik altyapımızla hem eğitsel hem de araştırma faaliyetlerini en etkin şekilde sürdürerek kısa sürede başarı grafiğimizi hızla yükselttik. Üniversitemizin tanınır ve saygın bir üniversite imajı sağlaması yolunda ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Bu ve benzeri girişimler sayesinde ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler sıralamasındaki yerimizi her geçen yıl yukarılara taşımanın mutluluğunu yaşadık. Bu başarılar bizleri gururlandırırken herkesin takdirini kazanıyor. Elbette hiç bir başarı tesadüf değil. Bu başarı tüm paydaşlarla birlikte sinerji içinde yürütülen ısrarlı bir çalışma ve çabanın ürünüdür. Hitit Üniversitesinin başarısı sizlerin, hepimizin başarısıdır” dedi. Mezuniyet her zaman bir şeylerin sonu gibi görülse de, gerçekte mezuniyetin okul yaşamının sonunu temsil etse de onun aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu ifade ettikten sonra öğrenci velilerimize yönelerek “Biliyorum ki, bugün sizlerin duyguları hepimizden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz sevgili evlatlarınızı yaşam mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Bugüne kadar çocuklarınız için her türlü fedakârlığı karşılıksız olarak yaptınız, bugün o fedakârlığın karşılığı olarak evlatlarınızın hak ettikleri diplomalarıyla işlerinde başarıyla yükseldiklerini görecek ve onlarla gurur duyacaksınız. Birazdan alacakları diplomalarında sizlerin de büyük emekleriniz var. Bundan dolayı sizlere de herkesin huzurunda tüm öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Büyük Hitit Ailesi, şimdiye kadar başardıklarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyecek ve her geçen gün daha büyük çalışmalara imza atacaktır. Hep birlikte el ele vererek Hitit Üniversitesini sadece ülkemizin değil, dünyanın saygın bilim yuvalarından biri haline getireceğimize olan inancımla, sizlere teşrifleriniz için çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki bölümlerden dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgesi ve plaket takdimine geçildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ilk üçe girme başarısı gösteren mezun öğrencilerimizden Fakülte birincisi Fatma Başer, Fakülte ikincisi Büşra Aydoğan ve Fakülte üçüncüsü Nalan Küçük’e mezuniyet belgesi ve plaketleri Üniversitemiz Rektörü ve Dekan Vekili Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sabiha Kılıç tarafından verildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İşletme Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren bölüm birincisi Eda Gümüşsoy, bölüm ikincisi Bahar Parlak ve bölüm üçüncüsü Ali Ulutaş’a mezuniyet belgesi ve plaketleri İşletme Bölüm Başkanı Yardımcıları Doç. Dr. Sabiha Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Ali Bayram ile İşletme Bölümü öğretim elemanları tarafından verildi.

İktisat Bölümü’nde dereceye giren birinci Büşra Aydoğan, ikinci Fatih Kaya ve üçüncü Muhammet Ali Karakoyun’a mezuniyet belgesi ve plaketleri İktisat Bölüm Başkanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin ile İktisat Bölümü öğretim elemanları tarafından verildi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde dereceye girme başarısı gösteren bölüm birincisi Nuh Çırakoğlu, bölüm ikincisi Tansu Aktaş ve bölüm üçüncüsü Rabia Şahin’e mezuniyet belgesi ve plaketleri, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özalp ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanları tarafından verildi.

Maliye Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren mezun öğrencilerimizden birinci Fatma Başer, ikinci Nalan Küçük ve üçüncü Dilan Kurtay’a mezuniyet belgesi ve plaketleri Maliye Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koç ve Maliye Bölümü öğretim elemanları tarafından verildi.

Dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdiminden sonra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bu yıl mezun olan yaklaşık 800 öğrencimize, akademisyenlerimizce mezuniyet belgeleri takdim edildi. Mezuniyet belgelerini alan mezun öğrencilerimiz mezun olmanın sevinciyle, program sonunda büyük bir coşku içerisinde hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar. 

Program sonunda mezun öğrencilerimiz hocaları ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube