Yayınlanma Tarihi: 08 Haziran 2017 Perşembe

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi Arasında Futsal 2017’ye İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalandı

09-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde ilimizde gerçekleştirilecek olan 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonasına (Futsal’2017) ilişkin Çorum Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden ve basın mensupları katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin Çorum Belediyesi ile çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek bu anlamda Türkiye’deki örnek gösterilen üniversitelerden birisi haline geldiğini belirtti. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın ardından 09-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nın düzenleneceğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin “Bir Dünya Üniversitesi” sloganının altını doldurmak adına bu tür etkinliklerin düzenlendiğinin altını çizdi. Üniversitemizin başından bu yana sadece klasik derslerini veren, sadece eğitimini veren bir üniversite değil her anlamda iline, bölgesine, ülkesine ve tüm insanlığa fayda sağlayacak bir yaklaşımla gelişimini sürdürdüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, geçtiğimiz sene 18.000 öğrenci sayısına ulaşıldığını ve bu sene hedefin 20.000 olduğunu ifade etti.

“Göreve geldiğimde, Belediye Başkanımız ziyaretime gelmişti ve bir rektör yardımcısı gibi çalışacağımızı herkesin önünde deklere ediyorum demişti. Bunun gerçekten beylik bir söz, dilek ya da temenni olmadığını reel bir durum olduğunu geçen 6 yılda kendisi defaatle gösterdi. Bu çalışma da onlardan bir tanesi. Bu tür organizasyonların alınması önemli ama çok ciddi masraflar da doğuyor. Bunların da yerel kaynaklarımızla desteklenmesi bizim açımızdan büyük önem arz ediyor. Üniversitemize verdiği desteklerden ve şahsımıza olan güveninden dolayı Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün bu destekle ilgili, bir protokol imzalıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ve Halk Bank’ın Üniversitemizin en büyük destekçilerinden olduğunu söyleyerek el birliğiyle bu organizasyonun da başarıyla tamamlanacağını vurguladı.   

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise yaptığı açıklamada, Üniversitemizin Çorum'un lokomotifi konumunda olduğunu söyleyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan'ın, Çorum'un kalkınma yolundaki çalışmalarda hep en ön safta yer aldığını ifade etti. 

Zeki Gül "Üniversiteler bir şehrin en önemli lokomotiflerinden biridir. Çorum'da da Hitit Üniversitesi bu anlamda önemli çalışmalara imza atıyor. Belediye olarak sadece yol, park gibi çalışmalar yapmıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmaların yanında spora da katkı sağlıyoruz. Bugün burada bu çalışmalardan birine daha destek için bulunuyoruz. Çorum'a katkı sağlayan her türlü faaliyeti destekliyoruz. Çorum'un uluslararası alanda yeterince tanıtılamadığını düşünüyorum. Bu açıdan baktığımızda Hitit Üniversitesi'nin bu çalışmaları Çorum'un tanıtımı açısından son derece önemli. Bunun için de Rektörümüze teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube