Yayınlanma Tarihi: 17 Temmuz 2017 Pazartesi

Üniversitemiz İle Samsun MEDİKÜM Arasında Önemli İşbirliği

Üniversitemiz ile Tıbbi cihaz üretimi alanında Türkiye’nin önde gelen üretici birliklerinden biri olan Samsun Medikal Kümelenmesi (MEDİKÜM), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ev sahipliğinde bir araya geldi. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’ün koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Ecz. Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş,  19 Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Ömer Andaç ve MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir katıldı. 

Sağlık Bakanlığı ile yapılacak olan ortak işbirliğinin ele alındığı toplantıda, özellikle yurt dışına bağımlı olunan bazı tıbbi cihazların analizleri konusunda işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Yaptığı yatırımlar ve kurduğu nitelikli ekiple kapsamlı analizleri yapabilecek kapasitede bir bölge laboratuvarına sahip Üniversitemiz ile sadece Türkiye pazarına değil; uluslararası pazarlara da ürün veren yetkin üreticilerin bir araya gelmesinden oluşan MEDİKÜM arasındaki işbirliği hayata geçirildiğinde ürünlerin analizleri HÜBTUAM’da yapılabilecek. Böylelikle hem ekonomik kayıpların önüne geçilecek, hem de üreticiler zaman tasarrufu sağlayacaklar.

Söz konusu işbirliğin diğer üretici ve üniversiteler için de örnek teşkil etmesi beklenmektedir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube