Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2017 Pazartesi

Rektörümüz TV 19’un Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TV 19’da yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Erdoğan’ın yaptığı “Murat Erdoğan’la Bakış Açısı” programına konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar, yaşanan gelişmeler, ileriye dönük projeksiyonlar ile içerisinde bulunduğumuz tercih dönemine ilişkin aday öğrencilere Üniversitemizi tanıtıcı bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan 15 Temmuz’u ve Sürece İlişkin Üniversitemizin Çalışmalarını Değerlendirdi

15 Temmuz sürecinin üzerinde onlarca sempozyumların yapılacağı, sempozyum ve kongrelerin düzenleneceği bir konu olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu bir haçlı seferi olduğuna inandığım, İslamiyet’in karşısındaki güçlerin bir araya gelerek yapmış olduğu bir hareket olduğuna inandığım bir süreç. Çok şükürler olsun ki FETÖ yapısını, neredeyse az kalmış denilecek bir süreçte 40-50 yılda bir araya gelen insanları bir gecede yerle bir etmek geçekten Allah’ın bir lütfu. Ancak diğer taraftan bakıldığı zaman 1. dünya Savaşı’nda okumuş, entelektüel, muazzam bir nesli kaybettiysek veya bir şekilde onlardan gerektiği gibi yararlanamadıysak FETÖ sürecini de akademisyenler, yetişmiş insan gücü üzerinde çok ciddi etkileri oldu” dedi.

Üniversitelerin bu konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaları gerektiğine inandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, darbe girişiminin bilişim üzerine yapıldığını ifade ederek “Milli uçağımız, milli pilotumuz, milli yazılımız yoksa o uçağın aslında bir düşman uçağına dönüşmesinin an meselesi olduğunu gördük. Elhamdülillah, uçağa benzin koymayan vatan evladı olduğu için uçak kalkamadı, atletini tankın egzozuna sokan vatan evladı olduğu için tanklar gereğini yapamadı” diyerek bu olayın içinde bilim, teknoloji, İslam, din algısı ve kısacası şeyin var olduğunu söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bize düşen şüphesiz meydanlarda olacağız, anma etkinlikleri düzenleyeceğiz ama darbenin hemen birkaç gün sonrasında anlaşma yaptığımız tüm üniversite rektörlerine bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana unsurlarını, İslamiyet’i hedef alan bir unsur olduğunu ve bizim buna kesinlikle karşı olduğumuzu, onların da buna dikkat etmeleri gerektiğini ve bundan sonrasında da daha güçlü olarak devam edeceğimizi belirten bir yazı yazdık. Öğrencilerimize bu süreci unutturmamak adına darbe tarihlerini esas alan “Milli İrade ve Demokrasi” adı altında bir ders koyduk.  Darbe ile ilgili proje yapan öğretim elemanlarımıza özel destek verdik, konunun akademik olarak ele alınmasını sağladık. Belediyemiz ile darbe konusunda akademik düzeyde güzel bir etkinlik yaptık. Unutturmamak adına Erol Olçok’un ismini konferans salonumuza verdik. Osmancık Ömer Derindere MYO Spor Tesisise Ömer Halisdemir adını verdik. Spor Kompleksimizin tamamına “15 Temmuz Spor Kompleksi” adını verdik. SETA ile 15 Temmuz konulu bir etkinlik gerçekleştirdik” diyerek bu çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Çocuk Üniversitesinin Hedeflerini Anlattı

Her ilde en az bir üniversite olmasının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ait olan bir proje olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bunun amacı; üniversiteler kurulurken eğitim verilmesine ek olarak bulunduğu ildeki, çevredeki tüm paydaşlara hizmet etmesini öngörmesidir. Bu bakış açısı da beraberinde Hitit Üniversitesine, Çocuk Üniversitesi konseptinden Teknokent’e varan bir çalışma getirdi. Çocuk Üniversitesi ile çocuklara bilim aşkını, ilmin, bilimin ne kadar güzel bir şey olduğunu göstermek, bulundukları ildeki üniversite konseptini tanıtmak, rutinin dışına çıkarak eğlenceleri bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri ana amaçladık” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Aday Öğrencilerimiz İçin ‘Neden Hitit Üniversitesi?’ Sorusunu Cevapladı 

Üniversite seçimindeki en önemli faktörlerden birinin sevilen mesleğin seçilmesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Her üniversitede çok sayıda bölüm var. Bence bölüm çok önemli. Hangisinde kendinizi daha iyi geliştirecek ve başarılı kılacaksanız o bölümü seçmekte çok büyük yarar var” dedi. ‘Neden Hitit Üniversitesi?’ sorusunu cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Çorum lokasyon olarak Ankara ve Samsun’a çok yakın bir mesafede. Yaşam kolaylığı ile Çorum benzer büyüklükteki illere fark oluşturan bir şehir. Şehirdeki insanlar öğrencileri kendi evlatları gibi görüyor” dedi. 

Öğrencilere yeni bölüm açılırken istihdam odaklı olmasına özen gösterdiklerine ve mezuniyet sonrasında kolay iş bulmaları için çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin öğrencilerimizin konaklama konusunda problemi olmayan az üniversitelerden birisi olduğunu vurgulayarak “Eğitimdeki en önemli unsur öğretim elemanı ve alt yapıdır. Öğretim elemanlarımızın kendilerini yetiştirmeleri için gücümüz yettiği kadar destek veriyoruz. Eğitim için gerekli bütün altyapıyı sağlıyoruz. 7/24 internet üzerinden kütüphane imkanı, tüm mekanlarımızda WiFi olanağı, ihtiyacı olan öğrencilerimize yemek bursu, 400 civarındaki öğrencimize yarı zamanlı çalışma fırsatı sunuyoruz. Bunların yanı sıra çift anadal programı, HİTİTSEM’deki yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızla İngilizce öğrenme fırsatı sunuyoruz. Sosyal ve sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimize muazzam bir spor tesisi kazandırdık. 90’a yakın öğrenci kulübüne sahibiz. Birkaç ay öncesinde Antarktika’ya ekibimiz gitti. Artık Hitit Üniversitesi bu çalışmaları yapan, bu projelerle hedef büyüten bir üniversitedir” dedi. 

Rektörümüz Uluslararası Öğrenci Başvuruları Hakkında Bilgiler Verdi

Üniversitemizin inanılmaz bir hareketlilik içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Artık oturduğunuz yerden öğrencinin gelmesini beklendiği dönem sona erdi. Artık herkesin rakibi var. Şuan da dünyanın çeşitli üniversiteleriyle 150 anlaşma yaptık. Bunun içerisinde ABD, Japonya, Ukrayna, Tataristan, Sudan ve aklınıza Avrupa’dan neresi geliyorsa orası da var. Hitit Üniversitesinin ayak basmadığı bir kıta kalmadı. Bu yıl 60 ülkeden 2400 uluslararası öğrenci Üniversitemize başvurdu.” diyerek uluslararası öğrencilerin Çorum’u tercih etmelerinde üniversitede kendilerini iyi hissetmelerinin, sunulan imkanların, onlara özel bir misyon yükleme duygusunun altını çizdi.

Erasmus ve Mevlana Değişim programları hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gitmek isteyen hemen her öğrencimize bu fırsatların sunulduğunu belirtti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube