Yayınlanma Tarihi: 05 Temmuz 2017 Çarşamba

Rektörümüz HİTÜ Çocuk Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören “HİTÜ Çocuk Üniversitesi”nin ikincisi olan 2017-Yaz Dönemi Etkinliklerinde, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan çok sayıda öğrenciyle bir araya geldi. 

Bu sene düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi programının güncellenip yeni derslerin eklenmesiyle devam eden etkinliğin, öğrencilerin ilgi ve becerilerinin ortaya çıkarılıp hedeflerini belirlemelerinde önemli bir rol oynayacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite olarak Çorum'a ve bölgesine bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayan etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Günümüz küresel dünyasının ihtiyaçlarına dönük derslerin yer aldığı Çocuk Üniversitesinin etkinliklerinde öğrencilerin heyecanını paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz öğretim elemanları eşliğinde öğrencilerin gerçekleştirdikleri faaliyetlere katıldı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, HİTÜ Çocuk Üniversitesinin çocuklara uygulamalı bilimsel çalışma imkânları sunan, geleceğe yönelik meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarını ve eğlenirken öğrenmeyi sağlayan, üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir program olduğunu  ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemiz bünyesinde HİTÜ Çocuk Üniversitesi programını oluşturmamızdaki temel amacımız, ülkemizin gelecek  mimarları çocuklarımızın bilimsel faaliyetler içinde bulunmasını sağlayarak merak duygularını ortaya çıkartmak, araştırma yapma kültürünü geliştirmek, kendi becerilerini tanıyarak meslek seçimi yapmalarında önemli bir basamak oluşturmak ve en önemlisi çocuklarımızı üniversite ortamıyla tanıştırmaktır.” diye konuştu.

Tüm öğrencilere verimli, keyifli ve güzel bir etkinlik geçirmeleri temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube