Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2017 Pazar

11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası gerçekleştirilen teknik toplantı sonrasına yapılan açılış seremonisiyle başladı.

09-17 Temmuz 2017 tarihleri arasında sürecek olan şampiyonanın açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Doç. Dr. Atilla Pulur, EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ilimizin kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sporcu, hakem, antrenör ve teknik delegeden oluşan yaklaşık 400 uluslararası spor adamı ile Çorum halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Doç. Dr. Atilla Pulur, federasyon olarak öğrencilerin birbirleri arasında yaptıkları müsabakaları eğitimin bir parçası olarak kabul ettiklerini belirterek, “Yurt dışındaki organizasyonları da hem ülkemizin tanıtımı hem de öğrencilerin birbirlerini, kültürlerini tanıma ve de kendi kültürümüzün tanıtılmasına vesile oluyor.  Çorum'da düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği herkese teşekkür ederken organizasyona katılan tüm sporculara da iyi şanslar diliyorum” dedi. 

“İlimizde böylesine güzel bir etkinliğin 11.’sini düzenlemiş olmanın haklı gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Hitit üniversitesi olarak sadece eğitim faaliyetleriyle değil bunun dışında spor, kültürel ve farklı pek çok alanda etkinlik yapmayı da görev edinmiş bir üniversite olarak hareket ettiklerini belirterek bu tür organizasyonların Üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sağladığını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Alkan, bu etkinliklerin eğitimin uluslararasılaşmasına ek olarak turizm anlamında da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek bu anlamda da ilimize büyük bir kayma değer sağlama gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi.

Uzun süren zorlu bir süreç sonucunda bu organizasyonun ilimize kazandırıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bundan sonrasında da ilimizin bu ve benzeri etkinliklere güzel ev sahipliği yapacağına inandığını belirterek “Bu büyük organizasyonun ilimize kazandırılmasında büyük katkıları olan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e ve desteklerini gördüğümüz Çorum Valiliğine, Çorum Belediyesine, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri ise konuşmasında şampiyonaya katılan tüm sporculara müsabakalarda başarılar diledi. 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından 11. Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın açılış vuruşu ile başladı. Seremoni, sporcular EUSA marşını okuması, sporcu ve hakem yemini ile halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

Şampiyonada kadın takım müsabakaları lig usulünde, erkek takım müsabakaları ise 2 ayrı grupta gerçekleştirilecektir.

10 Temmuz 2017 Pazartesi günü yapılacak olan müsabaka listesine ulaşmak için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube