Yayınlanma Tarihi: 14 Ağustos 2017 Pazartesi

Üniversitemizde Teknokent Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent AŞ Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hayri Şamlı, Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Yaşar Şahin katıldı.

Toplantıda Teknokent’in mali, fiziki durumu, Endüstri 4.0’ın önemi ve üniversite-sanayi iş birliği konuları ana gündem maddeleri oldu. 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Boşa geçirilmiş her bir saniyenin millet adına kayıp olduğuna inanarak rehavete kapılmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, daha fazla huzur ve refaha erişmesine azamî katkıyı sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce 2023 vizyonu doğrultusunda, ülkemizin kalkınma hedeflerini daha da ileriye taşımak amacıyla yakın zamanda 11. Kalkınma Planı ile ilgili bir genelge yayınlandı. Genelgenin ana unsuru artık bir bilgi toplumu olunması, sadece teknolojiyi kullanan değil, aynı zamanda üreten olunması gerektiği ve Ar-Ge’nin öncelikli alan olduğu bilgisini paylaşan Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokentlerin öneminin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Teknokent’in yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen oldukça iyi bir girişim olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, kısa bir süre içerisinde de büyük potansiyeliyle Ar-Ge faaliyetlerini yapmak isteyen firmalar tarafından kullanılacağını ifade ederek ildeki ve bölgedeki firmaları Teknokent’te yer almaya davet etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube