Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2018 Pazar

Rektörümüzden Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne Ziyaret

Belirli aralıklarla birimlerimize ziyaretler gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademik ve idari personeli ile bir araya geldi.

Görüşmede Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Fakülte akademik ve idari personeli yer aldı. Rektörümüz bu görüşmede ilk olarak Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa sürede nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat kaydettiğini belirten Rektörümüz, Üniversitemizin eğitim faaliyetleri yanında, sahip olduğu bilgi birikimi ile bulunduğu topluma her anlamda fayda sağlamayı amaçladığını belirtti. Toplantıda ayrıca, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin mevcut durumu ile geleceğe yönelik projeksiyonları ele alındı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin eğitim faaliyetlerine başlayabilmesi adına öğretim elemanı temini noktasında önemli gelişmelerin kaydedildiğini ifade ederek, Fakülteye en kısa zamanda öğrenci alınabilmesi için gerekli tüm hazırlıkların büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Fakülteye sürekli yeni öğretim elemanlarının kazandırıldığını ifade eden Rektörümüz, alanında yetkin, nitelikli öğretim elemanlarını buraya çekme noktasında yapılan gayretlerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.  

Üniversitemizin tüm birimlerinin şehirle bütünleşmesi gerektiğinin altını çizen Rektörümüz, bu noktada Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin de özellikle ilimizin sanatsal gelişimi noktasında üzerine düşeni yaparak şehirle bütünleşeceğine inandığını dile getirdi.

Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantıda, öğretim elemanları da Rektörümüzün bu ziyaretinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube