Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2018 Çarşamba

Rektörümüze Çorum Milletvekili Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Av. Karadağ’dan Ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. 

Yapılan ziyarette, Üniverstemiz bünyesinde yer alan ve bu sene öğrenci alımına başlanan Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen çalışmalar ve Kanser Araştırma Merkezinin kurulması konusu ele alındı. Ayrıca yenilenmesi düşünülen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Üniversitemiz arasında Tıp Fakültesi örneğinde olduğu gibi ortak kullanım (afiliasyon) konusu da ele alınarak, Üniversitemizin gerçekleştireceği muhtelif çalışma ve projelere yönelik istişarede bulunuldu. 

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ziyarette yaptığı konuşmasında, Çorum ilimize yeni bir Diş Hastanesi kurulması yönünde bir ihtiyacın tespit edildiğini ve bu çerçevede mevcut hastanenin yerine yeni bir Diş Hastanesi yapılması yönünde çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Ceylan, yeni yapılacak bu hastanenin 60 ünitelik olacağını, ayrıca yataklı bölüm ve ameliyathaneleri de bünyesinde barındıran bir Diş Hastanesi kurmayı planladıklarını açıkladı. 

Yapılan çalışmalar ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler sayesinde Çorum’un sağlıkta eşik atlayacağını düşündüğünü ifade ederek “Amacımız, Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapmak ve bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz.” diye konuşan Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, aynı zamanda önem verdikleri bir diğer konunun da sevk oranını en aşağı çekmek olduğunu belirtti ve ekledi: “Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversitemiz arasındaki afiliasyon, Türkiye’de sorun çıkmayan nadir örneklerden birisi. Aynı şekilde bu uygulamayı biz Diş Hastanemizle de yapmayı, yani tıpkı Tıp Fakültesindeki gibi bir afiliasyon modeli ile Diş Hekimliği Fakültesi açılıp, ardından da Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşüm için gayret edeceğiz.” 

Ayrıca Çorum Milletvekili Ceylan, Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültelerini de ilimize kazandırmak istediklerini ve bu yönde Hitit Üniversitesinde çalışmaların yapıldığını ifade ederek bunlarla beraber Çorum’da bir Kanser Araştırma Merkezinin de bir an önce kurulması için yoğun bir şekilde gayret ettiklerini belirterek, Tıp Fakültesi ile ilgili açıklamasında da şunlara yer verdi: “Tıp Fakültesinde öğrencilerimizin öğrenimlerine başlaması çok büyük bir gurur ve mutluluk.  Aynı şekilde Diş Fakültesini de öğrenime açabilirsek daha da mutlu olacağız.  Hep beraber güzel işler yaptık ve çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Bu yolda büyük aşamalar kaydettik. Çorum’un her türlü tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bu çalışmalarda Üniversitemizin şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrasında da yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. İyi ki Rektörümüz Çorum’da çalışmayı kabul etmiş. Geçmişten tanıdığım iyi bir Rektörle ve iyi bir teşkilatçı olan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’la çalışmak benim için büyük bir şans. Gerçekten hocamıza yürekten teşekkür ediyorum, Rektörümüzle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyor Üniversitemiz ve Çorum için bir şans olan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a çok teşekkür ediyorum.” 

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında uyumlu bir şekilde, beraber çalışmayla elde edilen başarılara dikkat çekerek “İlimizde sağlık alanında gelişmelere önem veriyoruz ve bu yönde eksikliklerimizi tamamlamak için bu alanda yoğunlaştık. Çünkü insan sağlığı çok önemli.” diyerek sağlık alanında artı değer oluşturan önemli unsurların başında da Üniversitemiz olduğu vurgusunda bulunarak şu açıklamalarda bulundu: “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemize atandıktan sonra Üniversitemiz büyük bir aşama kaydetti.  Üniversitemiz Tıp Fakültesinde ve diğer birçok alandaki sıkıntıyı aştı.  Aynı şekilde şimdi de Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasını istiyoruz. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon Türkiye’de uygulanan en iyi örneklerdendir. Bu uyumun aynısını Diş Hekimliği Fakültesi ve kurulacak yeni bir Diş Hastanesiyle de sağlamak istiyoruz.  Bizler çok şanslıyız ki Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon başta Rektörümüz ve Tıp Fakültesi akademisyenlerimizin yoğun gayretleri ile sağlanmıştır. Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımız hem poliklinikte çoğu daha önce yapılamayan operasyonları yaparak hasta bakıyorlar, hem de Tıp Fakültemizde derslere giriyorlar.  Bu güzel uyumu yakalamış olmak çok güzel.” 

Ayrıca AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ şu açıklamalara da yer verdi: “Tıp Fakültesinden sonra Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinin de kurulmasını istiyoruz ve bunlar için yapılan istişareler sonucunda Üniversitemiz YÖK’e tekliflerini sundu. Hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültesi arasında sağlanacak iş birliğiyle afiliasyonu sağlamanın yanında bunlara ek olarak, Kanser Araştırma Merkezi kurmayı çok istiyoruz.  Bu projelerimiz somutlaştığında Çorum sağlık merkezi olma yolunda çok daha fazla yol katetmiş olacak ve daha da ilerleyecek. Bundan sonraki hedefimiz ise sağlık alanında Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve açılacak tüm birimleri içerecek şekilde bir Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurmak. Bu da olamayacak bir oluşum değil. Dal Hastaneleri nasıl şehirlerin gelişimine katkı sağlıyorsa, Çorum’da da sadece sağlık alanında uzmanlaşmış bir üniversite daha olabilir. Hep beraber uyum içerisinde çalışarak oluyor bu çalışmalar. Bu uyumla beraber Çorum’a çok daha güzel işler yapacağımızı ümit ediyor koordinasyon sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve destek veren Çorum Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a, diğer milletvekillerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın sözlerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin çok değil 5-6 yıl öncesinde kampüs, bina, akademisyen, laboratuvar gibi temel altyapı eksikliklerinden söz edilirken bugün gelinen aşamada, çok daha farklı konuların ele alındığını, ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize yarar sağlayacak somut projelerin konuşuluyor olmasının çok önemli ve sevindirici olduğunu belirtti. 

“Her İlde Bir Üniversite” olması anlayışıyla kurulan üniversitelerin ana fonksiyonlarından birinin de bu ve benzeri yaklaşımlar olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’da böylesi projelerin gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca Prof. Dr. Alkan,  yıllardan beri üniversitemizin genel anlamda fiziki altyapı sorununun oldukça kısa bir sürede çözümlendiğini belirtti ve ekledi: “Bu şunu gösteriyor:  Ortak akılla konunun ilgilisi tüm herkesi birlikte harekete geçilmesi halinde bizim çok operasyonel ve hızlı bir şekilde eksiğimizi giderebileceğimizin çok önemli göstergelerden bir tanesi.  Çorum’a geldiğimizden bugüne kadar, konunun uzmanları, ilgilileri ve karar vericileri olan başta Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız yaptığımız yaklaşımlarla hızlı ve operatif çözümler sayesinde Hitit Üniversitesinin dünyadaki ilk 2500 üniversite arasına girmesini sağladık. İnşallah bu gelişmeler bundan sonra da devam edecek.” 

Söz konusu gelişmelere değinen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Tıp Fakültesi belki bazıları için hayaldi, ama 5 yıl gibi kısa sürede 130 civarında akademisyeniyle, öğrencisi olan bir eğitim birimine dönüştü. Diş Fakültesini de benzer bir oluşumla hayat geçirmenin planlarını yapmak gerçekten çok mutluluk verici. Diş Hekimliği Fakültesi için YÖK’e teklifimiz gönderdik. YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. Yekta Saraç, elinden geldiğince gerçekleştirilebilir ve akılcı her türlü talebe her zaman olumlu bakıyor. İnşallah şu ana kadar ülkemizdeki yükseköğrenimin gelişmesi için verdiği destekleri, bundan sonraki süreçlerde hiç şüphesiz verecektir. Kendisine bu vesileyle içtenlikle teşekkür ediyorum.  Aynı şekilde Diş Hastanesi ile Üniversitemiz arasında bu afiliasyonu da sağlarsak bu gerçekten halka dokunacağımız en önemli işlerden bir tanesi olacak. Diğer taraftan Onkoloji Merkezi konusunda da çok ciddi bir potansiyelimiz var ve hasta sayıları olarakta Çorum ve çevre illerin bu merkeze ihtiyacı var. Bizim Tıp Fakültesinde akademik oluşumumuz bu konuda bize çok büyük bir fırsat sağlıyor. Sizlerin yapacağı çalışmalarla Onkoloji Merkezi konusunda büyük bir açılım sağlayacağız. Üniversitemizde Tıp Fakültesinde 130 hocamız ve hastanemizde 140 uzmanımız var. Uzmanlarımız, akademik camiaya kayarak hem bilgi birikimlerine arttıracaklar hem de Üniversitemiz eğitim araştırma hastanesine gerçek hüviyetine kavuşacak. Bundan sonrasında da artık zor olanları deneyerek ama başaracağımıza en küçük şüphemiz olmadan her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğemize inanıyorum.” dedi ve ekledi: “Bir Rektör ve idareci olarak, ilimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın kalkınmasında ve daha iyi yaşamasında üniversitelerin ne denli büyük bir role sahip olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, bundan sonrasında görevimizin sona ereceği Mayıs-2019’a kadar, daha önceden olduğu gibi dolu dolu verimli bir şekilde hizmetle geçireceğimize hiç şüphemiz bulunmamaktadır.”  

Başından beri her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a, Valimize, tüm Çorum Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah el ele ve omuz omuza ortak akılla büyük hedefler gerçekleştireceğimize inanıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube