Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2018 Salı

Tıp Fakültemiz Sadece Çorum’a Değil Tüm İnsanlığa Hizmet Veriyor

Tıp Fakültemiz, dünyada belirli merkezlerde tecrübeli hekimler tarafından yapılabilmekte olan önemli operasyonlara imza atıyor ve sadece Çorum’a değil tüm insanlığa hizmet vermeye devam ediyor.

Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ve Türkiye’ye örnek olan afiliasyon sonucunda gerçekleştirdiği başarılı tedavi yöntemleriyle ilimize, bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlayan T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, komşu ülkelerden gelen misafirlerimize de hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vererek sağlıklarına kavuşma noktasında başarılı operasyonalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu çerçevede Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden göç ederek yaklaşık 6 ay önce Çorum’da yaşamaya başlayan 7 yaşındaki hastada tespit edilen; tıp alanında Skolyoz olarak, halk arasında ise bel eğriliği olarak bilinen rahatsızlık Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibi tarafından yapılan operasyon neticesinde hastanın bel eğriliği başarı ile düzeltilmiştir.

Gerçekleştirilen ameliyata ilişkin açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık, yapılan operasyonda magnetic rod olarak bilinen ve Amerika’da 2014 yılında uygulamaya başlanan bir yöntemin kullanıldığını belirtti. Önceki yöntemde hastadaki eğriliğin büyüme tamamlanıncaya kadar hızla arttığını ve düzeltmek için hastanın ergenlik dönemine kadar her 6 ayda bir ameliyat olması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç Dr. Çalbıyık, hastanın boy uzaması engellenmeden çubuklardan uzatma yapıldığını ve nihai ameliyatın ise ergenlik döneminde gerçekleştirildiğini söyleyerek hastanın büyüme yaşı tamamlanıncaya kadar 6-7 defa ameliyat yapılması gerektiğini vurguladı. Kullanılan yeni yöntemin artılarından da bahseden Yrd. Doç. Dr. Çalbıyık, “Konulan magnetic uzatma çubukları ile hasta 4-6 ayda bir herhangi bir narkoz almadan ve yara açılmadan 15 dakikalık seanslarla vücut dışındaki magnetic aletler ile vücut içindeki çubuklar uzatılmakta ve nihai ameliyat 11-12 yaşlarında hastanın ergenliğe ulaştığında yapılarak 2 seans ameliyat ile bu eğrilik düzeltilmektedir” ifadelerini kullandı.

Hastanın eğriliğinin yaklaşık olarak 86 derece ve tıp literatüründe erken başlayan sebebi belli olmayan bel eğriliği olarak tanımlandığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çalbıyık, eğriliğin bu oranda yüksek olmasının hastanın vücut dengesini bozduğunu, ağırlık merkezini değiştirdiğini ve hastanın akciğer kapasitesini de etkileyerek solunum yetmezliklerine sebebiyet verdiğini belirterek “Bu yaştaki küçük çocuklarda bu ameliyatın gerçekleştirilmesi omurganın hem küçük olması hem de eğriliğinden dolayı vida yerleştirmek son derece zor ve tecrübe gerektiren bir operasyondur. Çünkü yapılacak bir hata hastanın felç olma tehlikesi ile karşı karşıya kalınmakta geri dönüşümsüz sonuçlar olmaktadır” dedi.

Çorum Milletvekili Ceylan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’dan Geçmiş Olsun Ziyareti

Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık ile birlikte sağlığına kavuşan minik hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Milletvekili Ceylan: “Yapılan Operasyon Ülkemizin Sağlık Alanında Nereye Geldiğini Önemli Bir Göstergesidir”

Üniversitemizde yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen afiliasyon sonrasında meydana gelen gelişmeler neticesinde sağlık alanında önemli başarılara imza atıldığına dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Tedavisi oldukça zor ve dünya geneline baktığımızda ABD’de yaklaşık 500.000 $ civarında, Avrupa’da ise 400.000 € gibi bir tedavi masrafı olan bir rahatsızlığın ülkemizdeki tecrübeli hekim kadrosuyla ücretsiz bir şekilde yapılabilir olması ülkemizin sağlık alanında nereye geldiğinin önemli bir göstergesi olduğuna inanıyorum. İlimizde misafir olarak yaşayan kızımızdaki rahatsızlığın Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile başarılı bir şekilde tedavi edilmesi bizleri oldukça duygulandırdı” dedi.     

Ülkemizde sağlık alanı başta olmak üzere yapılan çalışmalarla misafirlere gösterilen duyarlılığın tüm dünyaya duyurulması gerektiğini belirten Ceylan, “Çorum’da Tıp Fakültemizin yapmış olduğu başarılı operasyonlarla ve diğer alanlarda ilgili birimlerimizin çalışmalarıyla ilimizdeki misafirlerimize büyük bir hassasiyet göstermekteyiz” diyerek ülkemizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta Türk-İslam coğrafyası olmak üzere zulmün ve haksızlığın yaşandığı her bölgedeki mazlumların sesi ve onları koruyup kollayan köklü bir çınar olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan “Sağlık Alanına Büyük Önem Veriyoruz”

Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşmasının imzalanmasının ardından ilimizde, hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavinin, konusunda uzman Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizle birlikte hastanemizdeki hekimlerimiz tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Özellikle gönül coğrafyası olarak adlandırdığımız bölgelerdeki insanların ihtiyaçlarını giderme, yaralarını sarma noktasında ülkemiz ciddi adımlar attı ve atmaya da devam ediyor. Türkiye’den çok büyük beklentilerin olduğunun farkındayız. Biz Hitit Üniversitesi olarak sadece Çorum’a değil ülkemize ve dünyaya karşı sorunluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Yaptığımız çalışmalar da bu bilincin en önemli somut göstergeleridir” diyerek yapılan başarılı operasyondan dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı’ya, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Çağatay Evrim Avşarlar’a, Yrd. Doç. Dr. Murat Çalbıyık’a, uzman doktorlarımıza ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Hastamızın Annesinden Teşekkür

T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında sağlığına kavuşan hastamızın annesi de yapılan operasyon ve gösterilen hassasiyetten dolayı Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü bir kez daha yaşayarak hissettiğini ve minnettar olduğunu belirterek tüm doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube