Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2018 Perşembe

Rektörümüz Meslek Yüksekokullarımızdaki Yöneticilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokullarımızın Müdür, Müdür Yardımcıları ve Bölüm Başkanlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak da hazır bulundu.

Yapılan çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerin görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başta Meslek Yüksekokullarımızdaki yüksek doluluk oranı olmak üzere elde edilen başarılardan dolayı tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Üniversitelerimizin çoğunda MYO’lara maalesef gereken önemin verilmediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu bakış açısına karşın Hitit Üniversitesi’nin 2011 yılından bu yana iş dünyasına nitelikli ara eleman yetiştiren MYO’larımızın gelişmesi ve büyümesi için gerek fiziki, gerek altyapı gerekse de akademik anlamda pek çok yatırımın yapıldığını belirtti.   

Son üç yıldır Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenleri’nde mesleki eğitim ve meslek yüksekokullarına daha çok önem verilmesine ilişkin konuşmalar yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde de “Meslek Yüksekokullarımızın, sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz. Bu çerçevede özellikle organize sanayi bölgelerinde kurulu sanayi ve imalat sektörlerine yönelik programlara özel teşvik veriyoruz. Yüksekokul kontenjanlarının doluluk oranının artmasını doğru yolda ilerlediğimizin bir işareti olarak değerlendiriyoruz” ifadesini hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Mesleki eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunu ve Üniversitemizin 2011 yılından bu yana kararlı bir şekilde yaptıklarıyla doğru yolda ilerlediğini görüyoruz. Artık MYO’ların gelecek açısından ne kadar kıymetli olduğu her platformda dile getirilmeye başlandı. Meslek yüksekokullarımız her geçen gün artan bir fırsat haline dönüşüyor. Ülkemizin daha çok gelişmesi ve büyümesi için bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu yıl itibariyle MYO’larımızda 3+1 İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeli’ne geçtik. Bu model sayesinde öğrenciler, üç yarıyılını üniversitede, bir yarılını da sahada değerlendirerek istihdam noktasında iş dünyası ile nitelikli elemanın bir araya gelecektir.” dedi.

Meslek Yüksekokullarımızda bu yıl %93’lük bir doluluk oranının yakalandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Elde edilen bu başarı hepimizin ortak eseri. Belirli bir irtifaya gelmek kolay değil ama gelinen noktada kalmakta daha çok çaba istiyor. Bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. Elimden geldiğince MYO’larımıza destek vermeye devam edeceğim. Gayretli çalışmalarınız ve destekleriniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube