Yayınlanma Tarihi: 04 Kasım 2018 Pazar

HİTÜ Anne Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen HİTÜ Anne Üniversitesi’nin mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

İki hafta süresince sağlıktan, finansa, edebiyat, kültür, psikoloji ve sanattan çocuk gelişimi ve aile içi iletişim gibi pek çok alanda, Üniversitemizin uzman akademik kadrosu tarafından eğitimlerin verildiği HİTÜ Anne Üniversitesi’nde 57 anne ve anne adayı katılımcı mezuniyet töreninde diploma alarak kep atma heyecanını yaşadı.

Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve eşi Halime Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Üniversitemiz öğretim elemanları, anne ve anne adayı katılımcılarımız ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz tarafında 3 yıldır gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin ardından HİTÜ Anne Üniversitesi’ni de düzenlemenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Hitit Üniversitesi olarak yalnızca eğitim veren bir kurum olmayı değil, toplumun her kesimine dokunabilen bir üniversite olmak istiyoruz. Bu gibi projelerle daha fazla insana dokunarak toplumun tüm kesimleriyle iç içe olmayı hedefliyoruz” dedi. 

Anne Üniversitesi kapsamında pek çok alanda farklı eğitimlerin verildiğini yineleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ailenin ve toplumun şekillenmesinde annelerin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak “Geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren annelere bir şekilde dokunmayı hedefledik ve Anne Üniversitesi projemiz ortaya çıktı. Annelerle akademik bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak, daha iyi yetişmiş bir neslin ortaya çıkmasını hedefliyoruz” dedi. İlimizde örnek bir üniversite-belediye iş birliği olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül’e ve HİTÜ Anne Üniversitesi’nin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarına ile personele teşekkür ederek mezun anne ve anne adaylarıyla ailelerini tebrik etti.

Hitit Üniversitesi’nin bin 300’ü aşkın personeli ve 20 bine yakın öğrencisiyle ülkemizin önemli üniversitelerinden biri haline geldiğini ifade eden Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ise üniversite-belediye iş birliğini çok önemsediklerini dile getirerek  “Çorum İçin Bir Projem” projesi başta olmak üzere Üniversitemiz ile pek çok başarılı çalışmaya imza attıklarını ve bundan sonraki projelerde de her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Konuşmasının devamında “Anne üniversitesi eğitimlerine katılan 57 hanım kardeşimiz Hitit Üniversitemizin birbirinden değerli hocalarının da desteğiyle sağlıktan edebiyata, çocuk gelişiminden aile içi iletişime kadar pek çok alanda ilgi çeken konularda, bilgi ve birikimlerini geliştirme imkanı buldu” diyen Başkan Gül, programı başarıyla tamamlayan anne ve anne adaylarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül’e, HİTÜ Anne Üniversitesinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür belgelerini takdim etti. Program sonunda HİTÜ Anne Üniversitesi’ni tamamlayan anne ve anne adaylarımız diplomalarını alarak kep attılar.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube