Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi; öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımız ve tüm üniversite personelimizin eğitim-öğretim ve akademik çalışmalarına katkıda bulunmak üzere, çağın gereklerine uygun, doğru bilgiye en hızlı ve en ekonomik şekilde erişilmesini sağlayacak elektronik ve basılı kaynaklarla donatılmış olup öğrencilerimiz ve üniversite personelimize kısa bir süre önce hizmete giren Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye başlamıştır.
2000 m²’lik bir alana sahip merkez kütüphanemizde bu gün itibari ile 21 adet sabit bilgisayarı bulunan 65 kullanıcı kapasiteli bir multimedya salonu, 129 kullanıcı kapasiteli sessiz çalışma salonu ile birlikte 48 kullanıcı kapasiteli rahat çalışma salonu mevcuttur. Kitaplık ve referans kaynaklar salonunda ise yine kullanıcılarımıza özel toplam 200 kullanıcı kapasiteli geniş kapsamlı çalışma ve dinlenme olanakları ile 8 adet tarama bilgisayarı kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.
Üniversitemizde bilgiye erişim hizmetleri, basılı bilgi kaynaklarının yanı sıra elektronik kaynaklar ile de yoğun olarak desteklenmekte, elektronik yayın koleksiyonları her geçen gün daha da zenginleşmektedir.
Bu kapsamda merkez kütüphanemizde içerisinde 586.097 e-kitap, 75.174 e-dergi ve 6 milyon teze erişim sağlayan 54 adet elektronik veri tabanı bulunmaktadır. Birim kütüphanelerimiz ile birlikte basılı kitap sayımız 102.000’e, süreli yayın sayımız ise 1.200’e ulaşmıştır.
Ayrıca görsel ve işitsel olarak CD, DVD, DVD ROM, VCD’den oluşan 1.040 dijital materyalimiz mevcuttur. Okuyucularımız bu materyallerimizden kütüphane ortamında yararlanabilecekleri gibi ödünç de alabilmektedirler. Veri tabanlarımıza ise sadece kütüphanemizden değil, internet erişimi bulunan her yerden rahatlıkla 7/24 erişim sağlanabilmektedir.
Üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilerimizin gerekli bilgilerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından YORDAM otomasyon sistemine gönderilmesi ile kütüphane üyelikleri aktif hale gelmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizin, öğrenci kimlik kartları ile kütüphane görevlilerine başvurmaları halinde de Kütüphane Otomasyon Sistemine üye olmaları ve kütüphanelerimizdeki binlerce basılı kaynağın yanı sıra dijital kütüphane içerikleri olan görsel-işitsel (CD, DVD vb.) kaynaklardan ve verilen hizmetlerden faydalanmaları mümkün olmaktadır.
Üniversitemiz, kendi kullanıcılarımızın yanı sıra Türkiye Bilgi Belge Sağlama Sistemi (TÜBES) ve Kütüphaneler arası İşbirliği ve Takip Sistemi (KİTS) aracılığı ile ülkemizde bulunan birçok üniversiteden gelen talepleri karşılıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.
Üniversite Kütüphanemiz ile ilgili her türlü detaylı bilgiye www.kutuphane.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.