Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2018 Perşembe

Rektörümüz Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nda Geleceğe Ayna Tutuyorum etkinlikleri kapsamında düzenlenen “21. Yüzyıl Gençliği ve Geleceğin Meslekleri” konulu programa katılarak öğrencilerle bir araya geldi. 

Etkinlikte öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ar-Ge yatırımları ve teknolojik üretimin önemine değinerek “İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerekiyor. Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz” dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye’de çok şeyin değiştiğini ve çok yollar kat edildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin var olduğunun altını çizerek ülkemizin daha çok yapacak işi olduğunu ve bu noktada çok çalışmamız gerektiğini vurguladı. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bilgiyi geleceğin en önemli gücü olarak nitelendirerek “Bilgiyi üretmek, yönetmek ve kapitalist anlayışın tersine nasıl daha çok para kazanırız mantığıyla değil insanları nasıl daha çok mutlu ederiz bakış açısıyla hareket etmeliyiz” dedi. İlerleyen dönemlerde pek çok yeni meslek alanlarını ortaya çıkacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Geleceğin meslekleri bilgiyi üreten ve yönetenlerin meslekleri olacak. Her alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Geleceğimizi sizler şekillendireceksiniz” ifadelerini kullanarak öğrencilere başarılar diledi.    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube