Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma

Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemizde hayata geçirilen 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin işyeri uygulaması ayağının gerçekleştirilmesine yönelik olarak Üniversitemiz ile Çorum Valiliği, Çorum Barosu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) ve Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ÇSMMMO) arasında “Mesleki Eğitimde İş Birliği” protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, ÇSMMMO Başkanı Ali Can Doğan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahat Comba ve MEYOK Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Ülkemizde az sayıda üniversitede uygulanan bir modeli hayata geçirmek yoğun çalışmalarımız neticesinde Teknik ve Sosyal Meslek Yüksekokullarımız bünyesinde 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’ni başlatıyoruz” diyerek bu eğitim modeli ile 4 yarıyıl eğitimi kapsayan önlisans programlarının 3 yarıyılının ilgili eğitim birimlerinde son dönemin tamamımın da ilgili sektörde tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. 

Bu uygulama ile pek çok kazanım sağlanacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bunlardan ilki Üniversitemizin bilgi birikiminin ve beyin gücünün ilimize aktarılıp kaynaştırılması. Diğeri de öğrencilerimizin daha henüz öğrenciyken eksiklerini görmek fırsatı yakalamaları ve iş hayatına daha iyi hazırlanmaları. Bu modelin başarıya ulaşmasının en önemli etkeni tarafların bu işi sahiplenmesinden geçiyor. İşveren kısmı sadece sanayimiz değil, kamu anlamında da hepimizi ilgilendiren bir süreç. Bu üniversite Çorumun üniversitesidir ve Çoruma katkı sağlayacaktır. Bu modelin sonucunda ilimizin her paydaşıyla bir iş birliği yakalayacağımız inanıyoruz. Şu anda öğrencilerimizin yüzde 40ı önlisans düzeyinde ve bu anlamda da ciddi bir potansiyelimiz var” diyerek sürece destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti. 

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ise Türkiyenin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda mesleki eğitimin desteklenmesi ve güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek mesleki eğitim veren kuruluşların da bu vizyona uygun hale gelebilmeleri için mesleki açıdan daha donanımlı hale gelebilmeleri için kendilerini güncellemeleri ve yeni uygulamalara kendilerini hazır hale getirmeleri gerektiğini vurguladı. Vali Çiftçi “Bu hem çağın gerektirdiği bir şey hem de işgücü piyasası da bu şekilde bir beklenti içerisinde. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimiz 3 dönem okulda teorik eğitim alacaklar, bir dönemde pratik eğitim alacaklar. Teoriden aldıklarını pratiğe aktaracaklar. Böylece mezun olduklarında inşallah işleri de hazır hale gelecek. Bu eğitim sürecince öğrencilerimize hem sigorta yapılacak hem de asgari ücretin üçte biri oranında ücret verilecek” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık da 3+1 İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeli ile ilgili sunum yaptı. Modelin üniversite, öğrenci, iş dünyası ve toplum açısından pek çok faydayı içinde barındırdığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Işık, modelin amacının teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uyum sağlayabilmek, teorik bilgileri uygulama becerisine dönüştürmek, iş deneyimi ve iş disiplini oluşturmak ve ekip çalışması anlayışı kazandırmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü Vali Mustafa Çiftçi, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, ÇSMMMO Başkanı Ali Can Doğan tarafından imzalandı.





HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube