Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2018 Pazartesi

Kadın Girişimcilere Yönelik Düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

Üniversitemiz tarafından kendi işini kurmak isteyen ilimizdeki 60 kadın girişimci için KOSGEB Yeni Girişimci Desteği kapsamında 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Yrd. Doç. Dr. Mihriban Cindiloğlu Demirer ve Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu dersliklerinde gerçekleştirildi. 

Eğitimin son gününde ise KOSGEB Çorum Müdürlüğü KOBİ Uzman Nuran Hatipoğlu Dal’ın katılımıyla KOSGEB Destekleri ve Mevzuatı, KOSGEB'e başvuru aşamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Girişimcilik Eğitiminin amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla eğitimler, kadın girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir. 

İlgili mevzuat hükümlerine kadın girişimciler hazırladıkları İş Planlarına göre, istedikleri zaman ve ülkemizin istedikleri ilinde, KOSGEB Destek Mevzuatı devam ettiği sürece ilk başvuruda kullanılmak üzere 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz ve 100.000 TL’ye kadar da sıfır faizli olmak üzere geri ödemeli biçimde toplam 150.000 TL’ye kadar Yeni Girişimci Desteği alabilmektedirler.

Çorum Belediye Başkanı Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ve AK Parti İl Başkanı Av. Karadağ, Kadın Girişimcilerle Bir Araya Geldi

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kadın girişimciler ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve eğitimi yürüten öğretim üyelerimiz de hazır bulundu. 

AK Parti İl Başkanı Av. Karadağ: “Üniversitemiz ile 3. Projemizi Gerçekleştirdik”

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, “Çorum’a ve Türkiye’ye hizmet ederken hayalimizdeki oluşum İktidar Partisi İl Başkanlığı, Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşan ekip bir araya gelip güçlerini birleştirmeleri ve gerçekten büyük bir sinerji oluşturulmasıydı. Bu süreç içerisinde biz de Üniversitemiz ile 3. Projemizi gerçekleştirdik” diyerek geçen yıl Şubat ayı içerisinde Üniversite, ÇTSO ve Çorum Belediyesi işbirliğinde Çorum’un Ekonomik Meseleleri ve Çözüm Önerileri isimli çalışma yapıldığını, 2. çalışmanın Genel Merkez destekli daha profesyonel bir şekilde yürütüldüğünü ve 3. Çalışmanın da kadın girişimcilik üzerine yapıldığını ifade etti. 

Girişimcilik üzerine gerçekleştirilen çalışmasının Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Türkiye çapında öngörüldüğünü ve Türkiye‘de ilk olarak Çorum’da yapıldığının altını çizen Av. Karadağ, “Başta Rektörümüze, KOSGEB yetkililerimize, Kadın Kolları Başkanımıza ve ekibine, eğitimi veren öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımız devam edecek. İnanıyorum ki daha güzel projeler gerçekleştireceğiz. İlerleyen dönemlerde gençlerimiz ile ilgili bir projemiz de var” diyerek KOSGEB’deki desteklerin ve çeşitliliğin artacağını sözlerine ekledi. Destek anlamında kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın söz konusu olduğunu da belirten Av. Karadağ, alınan sertifikaların önemine değinerek kadın girişimcilere başarılar diledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “500 Öğrencimiz KOSGEB’den Destek Alma Hakkı Elde Etti”

Üniversitemizin İTÜ’den sonra Türkiye’de 2. olarak Girişimcilik Dersi vermeye başlandığını ve ülkemizdeki pek çok üniversite de bu uygulamanın başladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Verdiğimiz Girişimcilik Dersi sonrasında belirli kriterleri sağlayan öğrencilerimiz KOSGEB’den 150.000 TL’ye varan destek alıyorlar. Şuana kadar 2500 öğrencimize girişimcilik dersi verildi ve 500 öğrencimiz KOSGEB’den destek alma hakkı elde etti. Öğrencilerimize çok ciddi rakamda destek verebilmişiz. Türkiye Cumhuriyeti artık bu kadar büyük ve muazzam bir devlet haline geldi. 15 sene öncesinde kapıda rektörler başörtüsüyle uğraşırken şuan da biz Çorum halkına elimizi dokunuyoruz ve gerçekten farklı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bu mekanlarımızın kapıları sizlere her zaman açık” dedi. 

Çorum Belediye Başkanı Gül: “Son 15 Yılda Çok Önemli Gelişmeler Kaydedildi”

“İnşallah Cenab-ı Hak Çorumlu vatandaşlarımıza nefsimizle değil aklımızla hareket etmeyi ve insanlar arasında adaleti gözeterek hizmet etmeyi nasip eder. Annelik ruhunu üzerinde taşıyan, hücrelerinde bile merhamet ve vicdan olan, mübarek varlıkları, anneleri saygıyla selamlıyorum” diyen Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, son 15 yılda çok önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek kadın girişimcilik konusunda 50.000 TL hibe, 100.000 TL faizsiz destek toplam da 150.000 TL’ye varan desteğin geçmiş yıllarda hayal ancak şimdi gerçek olduğunu belirtti. 

Başkan Gül, konuşmasının devamında “Dün başörtüsüyle uğraşan Türkiye’de bugün valilik, belediye, üniversite ve her türlü dinamiklerini ortak noktada birleşip önemli çalışmalara imza atarak vatandaşların emrine sunuluyorsa bin defa şükredip dua etmeliyiz diye düşünüyorum. Dünü unutmamak gerekir. Bugün Cenab-ı Hakk’ın verdiği fırsatları, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bize gelen fırsatları sanki her zaman böyleymiş gibi boşa çevirmeden, daha çok çalışıp bir adım önde olanlar bin kere daha fazla düşünüp çalışarak bu ülkeye, bu millete hizmet etmeliyiz diye düşünüyorum. Biz çok çalışmazsak, doğru işler yapmazsak hainler hiç boş durmuyorlar. 15 Temmuz’da olduğu gibi bir başka güruh tekrar bu ülkenin temeline dinamit koyar. Allah devletimizi, milletimizi zevalden korusun. Aldığımız bu hizmette başta Rektörümüze, İl Başkanımıza, Kadın Kolları Başkanımıza, eğitimi veren hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube