Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2018 Perşembe

Meslek Yüksekokullarımızın TÜBİTAK Bilim Şenliği Projeleri Kabul Edildi

Üniversitemiz Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu tarafından 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında yapılan proje başvuruları 2017 – 2018 çağrı dönemi çerçevesinde destek almaya hak kazandı. 

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda “Hitit Bilim Şenliği”

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda “Hitit Bilim Şenliği” adıyla ve “Medeniyetin Beşiğinden Bilimin Zirvesine” sloganıyla gerçekleştirilecek olan proje ile bilim ve insanlar arasındaki mesafeyi kısaltmak, çevremizdeki tüm insanları bilime ve bilimsel çalışmaya pozitif yaklaşan bireyler haline getirebilmek, bilimsel farkındalık yaratmak, birçok sorunun aslında sadece bilim vasıtasıyla çözülebilir olduğuna atıf yapmak, gençlerimizi bilimsel kariyer yapma konusunda özendirmek, bilim adamlarını toplumun her kesimiyle bir araya getirebilmek ve bilim/teknoloji ile daha güçlü bağ oluşturmaları amaçlanmaktadır.

Doç. Dr. Kazım Köse yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında, 07-11 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Hitit Bilim Şenliği kapsamında gözlem ve gösteriler, deneysel uygulamalar, atölyeler, bilimsel oyunlar, tarihi kazılardan çıkarılan eşya, resim ve heykellerin bulunduğu sergiler, tarihi bilgilendirme sunumları ve sosyolojik seminerler olmak üzere fizik, kimya, biyoloji, sanat, matematik, tarih, antropoloji ve teknoloji alanlarında uygulamalar gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında etkileşimli, eğlenceli, bilimsel ve teknolojik olmak üzere toplam 55 etkinliğin yer almaktadır.

Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlayacak

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu tarafından “Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor” başlığıyla gerçekleştirilecek olan proje ile tüm okullardaki öğrenci, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının eğitim-öğretim-bilim-kültür-projeler konularında yaptıkları çalışma ve projelerin tanıtımı ile paylaşımının sağlanması amaçlanmaktadır. Projeye Çorum merkezi ve ilçeleri olmak üzere Osmancık ilçesinin çevresindeki ilçelerden 7 den 70’ e herkesin katılımı hedeflenmektedir. 

Öğr. Gör. Ömer Boyacı yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje ile lojistik, harita kadastro, antropoloji, tıp, sosyal bilimler, fen bilimleri gibi birçok bilim dalında akademik personel ve eğitimciler rehberliğinde atölye çalışmaları yapılıp eğitim verilmesi ve sergilenmesi planlanmaktadır. Ayrıca bu proje ile eğitim kurumlarını öğrencilerin seveceği, günümüz teknolojilerini görerek eğitim alacağı ortamlar haline getirmek ve öğrencilere özgüven kazanmalarını sağlamak hedeflenmektedir.

4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği kapsamında alanında uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından hazırlanacak 40 adet atölye etkinliği yapılacak olup şenlik bünyesinde paneller düzenlenerek halk oyunları ve modern dans etkinlikleri yapılacaktır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube