Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2018 Salı

Üniversitemiz “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne Katıldı

Üniversitemiz Alanya’da düzenlenen 32 ülkenin katılım sağladığı  “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın destekleriyle gerçekleşen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisi” adlı araştırma projesi neticesinde, 2010 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en büyük Otizm Festivali olarak kabul edilen bu organizasyonda ilk defa bir Üniversite “özel” olarak davet edilmiştir. 

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’in “Otizm ve Hareket Eğitimi” adlı sunumuyla konuşmacı olarak katıldığı festivalde; proje asistanları, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, otizmli çocuklar ve aileleri de yer alıyor.

Festivalin ikinci gününde düzenlenecek olan 400 metre maraton yarışmasına, Üniversitemizi temsilen otizmli çocuklar ve eğitmenleri katılacaktır. Festival kapsamında yarışmaların yanı sıra birçok farklı etkinlikle otizmli bireyler ve aileleri de sosyal bir hareketlilik sağlamış olacaktır.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube