Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2018 Cuma

Üniversitemizde İlk Kez Oryantiring Yarışması Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından Bahar Etkinlikleri ve Mezuniyet Töreni kapsamında ilk kez “Oryantiring Yarışması” düzenlendi.

Yoğun bir katılımla yapılan Oryantiring Yarışması’nda, öğrenciler kıyasıya birbirleriyle yarışarak eğlenceli vakit geçirdikleri gözlendi.

Oryantiring yarışmana katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

Bayanlar Sıralaması

1.       Nuray KURNAZ

2.       Banu TEKİN

3.       Melahat ŞENSÖZ

Erkekler Sıralaması

1.       Can BAYTÜRK

2.       Uğur YAMANER

3.       Samet AKTAŞ

Oryantiring Nedir?

Oryantiring (yön bulma, orienteering, kısaca OL) harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor türüdür. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazilerde yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonları olan oryantiring, belli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Ülkemizde 1970’lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılan oryantiring, resmi olarak 2001 yılında başlamış olup 2002 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu’na bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı’nda toplanmıştır. Asbaşkanlık 2004 yılında İzcilik Federasyonu’na bağlanmış, daha sonrasında ise 19 Haziran 2006 tarihinde Oryantiring Federasyonu kurulmuştur. Federasyon tarafından her yıl İstanbul 5 Gün Oryantiring Yarışması düzenlenmektedir.