Yayınlanma Tarihi: 02 Mayıs 2018 Çarşamba

Lise Tanıtım Etkinliklerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın Katılımıyla Devam Etti

Tanıtım etkinlikleri başta olmak üzere öğrencilerle bir araya gelmeye büyük önem gösteren Üniversitemiz başlatmış olduğu lise tanıtım programına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Karaçay ile birlikte Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

“Sizlerle bir araya gelmeyi ve sizlerle samimi düşüncelerimi paylaşmayı her zaman çok önemsiyorum” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrencilere “Öncelikle ne olmak istediğinize karar vermelisiniz. Standart birisi olmak mı yoksa bir şeyleri değiştiren, yön veren birisi olmak mı istersiniz? Hayatınızda her zaman bir ölçüt olmalı. Önemli olan kendinizden başka kaç insana dokunabildiğinizdir” dedi. Öğrencilere hayatlarını bir disiplin içerisinde sistematik şekilde devam ettirmeleri konusunda önerilerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sürdürülebilirlik için sistematik çalışmanın önemine değinerek “Hedefinizi net bir şekilde ortaya koymalı ve beklentilerinizi karşılayacak üniversite seçimini yapmalısınız” dedi.

Hızla gelişen ve değişen günümüz dünyasında bilgi ve yetişmiş insan gücünün büyük önem arz ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bilgiyi üreten ve yöneten asıl güce sahip oluyor. Sadece Türkiye’nin değil, coğrafyamızın kaderini değiştirecek olan insanlar sizlersiniz. Sorumluluğumuz ve yükümüz ağrı. Hepimizin kalitesi yüksek olmak zorunda. Bu topluma hizmet etmek zorundayız” diyerek öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmasında Üniversitemiz ile ilgili tanıtıcı bilgiler de aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerin başta Tıp Fakültesi olmak üzere merak edilen Fakülte ve bölümlere ilişkin sorularını cevaplayarak “1881 yılında kurulan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ar-Ge’si, beyin gücü ile tıp eğitimini veriyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde 150 kişilik bir kadroya sahibiz” ifadesini de sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Çorum’daki Tanıtımlarına Hızla Devam Ediyor

Aynı zamanda Üniversitemiz, tanıtım etkinliklerine Atatürk Anadolu Lisesi ve Çorum Güzel Sanatlar Lisesi ile devam etti. 

Gerçekleştirilen etkinliklere Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri 

Dr. Öğr. Üyesi Fırat Engin, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Baş, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Karaçay ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Deniz Ural katıldı.

Tanıtım etkinliklerinde, tercih edilirliğinin daha da artması için “En Özel Devlet Üniversitesi” sloganıyla öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedefleyen Üniversitemizin tanıtım videosu, öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Video gösteriminin ardından öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilere, Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi verilerek “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube