Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2018 Çarşamba

“HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018” Etkinliklerini Planlama Toplantısı Yapıldı

Eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra “Üniversitelerin bulunduğu ile ve bölgeye; bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlama” misyonundan hareketle birçok etkinliğe imza atan Üniversitemizde bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan “HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018” etkinliklerini planlama toplantısı yapıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, etkinliklerde görev alan ve sayısı 60’ı bulan öğretim elemanları ile görevli idari personel katıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşmasında “İki yıldır öğretim elemanlarımızın ve idari personelimizin üstün gayretleri sonucu başarıyla gerçekleştirdiğimiz, yoğun talep gören ve üçüncüsünün yapılmasına karar verdiğimiz HİTÜ Çocuk Üniversitesi bu yıl TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında desteklenen projeler arasında yer aldı. Bu da ne kadar doğru bir iş yapıldığının göstergesidir.” diye konuştu. 

Bu yıl daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu proje desteği ile öğrenci sayısının 100’e çıkarılacağını ve katkı payının da 50 TL’ye düşürüleceğini belirterek %10 çocuğa ise bedelsiz katılım imkânının tanınmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam ise geçen yıl yapılan etkinliklerden ve katılımcı memnuniyetleri hakkında görüşleri dile getirdi. 

Öğretim elemanları ile gerçekleştirilen fikir alışverişi sonrasında 2018 HİTÜ Çocuk Üniversitesinde; Anatomiye Giriş, Arkeoloji Atölyesi, Birlikte Şarkı Söyleyelim-Eğlenelim, Çocuklar İçin 3D Tasarım Atölyesi, Deneylerin Renkli Dünyası, DNA Okulu, Ebru Atölyesi, Elektronik-Robotik Atölyesi (Scratch Atölyesi, Çocuklar İçin Kodlama Atölyesi), Matematikçiler Gizemli Sayıların Peşinde, Mikropların Dünyası, Nano Dünyaya Yolculuk, Nöro-görüntüleme Teknikleri, Pratik İngilizce ve Drama Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, Seramik Atölyesi, Uçaklar Hakkında Merak Ettiklerimiz, Yaşam Boyu Spor, Oyunla Spor Öğreniyorum, Yaratıcı Sanat Atölyesi başlıkları altında etkinliklerin yapılmasına karar verildi.

18 Haziran - 29 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılması planlanan  “HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2018” etkinliğine, 11-13 yaş aralığındaki 100 öğrencinin katılması planlanmaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube